Formule 1

Nieuwe teamgenoot Max Verstappen gewaarschuwd voor meedogenloze Helmut Marko: "Je krijgt slechts één kans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 november 2018 18:08 • Print artikel

Coureur Paul di Resta waarschuwt Pierre Gasly, nu hij zijn overstap naar Red Bull maakt. De Formule 1-coureur neemt plaats naast Max Verstappen. De Schot waarschuwt de jonge coureur voor de meedogenloze manier waarop Dr. Helmut Marko in het verleden is omgegaan met zijn line-up van coureurs.

Paul_Di_Resta

“Als Marko iemand kiest, dan neemt hij dat serieus”, zegt Di Resta tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Maar voor de ogen van elke coureur die hij promotie geeft, is er ook een coureur die hij laat vallen. Hij is daar echt meedogenloos in. Sommige werden ontslagen, zelfs wanneer ik er niet zeker van was dat ze zoiets verdienden. Je krijgt slechts één kans, als hij denkt dat je het echt verdient.” Voormalig F1-coureur Martin Brundle prijst echter het werk van Marko, die toch ook wat topcoureurs naar de Formule 1 heeft gebracht. Toch geeft de Brit toe dat er coureurs tussen zitten die geen eerlijke kans hebben gekregen.

“Met Vettel, Ricciardo en Verstappen kun je niet zeggen dat hij echt iets fout gedaan heeft”, zei Brundle. “Jongens als Buemi en Vergne hebben niet genoeg tijd in de F1 gehad.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS