Formule 1

Niet bang voor Max Verstappen: "Het is niet dat ik niets te verliezen heb, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2019 06:30 • Print artikel

Dit seizoen F1 2019 rijdt Pierre Gasly bij Red Bull naast Max Verstappen. De Franse Formule 1-coureur is niet angstig voor Verstappen, die als een groot talent wordt beschouwd. De jonge coureur ziet juist kansen nu hij naast de Limburger gaat racen.

Pierre Gasly

“Ik kan goed opschieten met Max, behalve wanneer hij mij verslaat met FIFA. Maar voor de rest is het goed”, zei Gasly tegen Crash.net over zijn relatie met zijn nieuwe teamgenoot. “We hebben samen echt een goede vriendschap, met veel respect, en we kennen elkaar al zoveel jaren. Dus alles is oké.”

De Fransman is zich er van bewust dat hij moet blijven leren. “Het is niet dat ik niets te verliezen heb, maar ik heb ook een mooie mogelijkheid om fantastische dingen te laten zien”, zei de kersverse Red Bull-coureur. “Ik weet dat ik de snelheid heb, ik heb ervaring en ik weet ook dat ik beter en beter moet blijven worden.”

Verstappen wordt als één van de beste coureurs gezien en daarin ziet Gasly ook kansen. “Het wordt mijn eerste seizoen met het team, dus er zijn behoorlijk wat dingen te leren en om aan te wennen, maar ik zie het als een grote kans”, zei de Franse coureur. “Max is op het moment waarschijnlijk één van de meest getalenteerde coureurs op de grid, dus om naast zo iemand te staan is altijd een mooie kans om je potentieel te laten zien. Ik heb enorme zin in het komende raceseizoen en hopelijk hebben we een goede auto, waarmee we ons richting de top kunnen vechten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS