Formule 1

Mercedes ondervond aanvankelijk problemen, maar heeft nu extra PK's met nieuwe F1-motor gevonden

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2019 20:08 • Print artikel

De nieuwe Mercedes-krachtbron kende net als Honda F1-motor ook zijn problemen op de testbank, maar inmiddels zijn deze opgelost. Naar verluid heeft de Duitse F1-motor al veel meer paardenkrachten dan degene waarmee in 2018 gereden werd.

Lewis Hamilton Mercedes F1

“We hebben wat goede weken in de windtunnel gehad, maar we hebben een kleine terugslag gehad wat betreft de motor, waar we geloofden dat het nieuwe concept wat meer gaat leveren”, aldus Wolff tijdens een bijeenkomst van Hewlett Packard in Madrid. “Maar deze jongens zijn erg ambitieus zoals wij allemaal, dus ben ik optimistisch. Maar je weet het nooit. We gaan het ontdekken wanneer de eerste kwalificatiesessie in Melbourne onderweg is.”

Volgens Mercedes engineering directeur Aldo Costa wordt nu echter gezegd dat de uitspraken van zijn teambaas verkeerd begrepen zijn. “Wanneer je een nieuw motorenconcept op de testbank zet, dan is er iets wat mogelijk niet werkt. Maar het is niet iets dramatisch”, legde Da Costa uit. Inmiddels schijnt dat het probleem opgelost wordt en volgens de Italiaanse editie van Motorsport, heeft de motor inmiddels meer PK’s dan de oude variant.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS