Formule 1

Mercedes AMG Petronas F1-team evenaart record van Scuderia Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2018 10:03 • Print artikel

PETRONAS vierde onlangs in de PETRONAS Twin Towers zijn vijfde opeenvolgende FIA Formule 1-wereldtitel bij de constructeurs, samen met Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport-coureur Valtteri Bottas. Nadat Bottas de laatste testen van het jaar in Abu Dhabi had afgerond, arriveerde hij afgelopen donderdag in Kuala Lumpur om PETRONAS te huldigen voor zijn cruciale rol in het succes van Mercedes-AMG PETRONAS. Het Formule 1-team sleepte dit jaar opnieuw een dubbele wereldtitel in de wacht.

Petronas Mercedes F1 World Champions

Nadat Lewis Hamilton wereldkampioen werd in Mexico veroverden de 'Silver Arrows' de constructeurstitel in BraziliŽ. Zo werd Mercedes-AMG PETRONAS het tweede F1-team ooit dat vijf dubbele kampioenschappen op rij wist te winnen. Daarmee evenaren ze het record van Ferrari, die hetzelfde deed tussen 2000 en 2004.

Bottas is enthousiast over de samenwerking van het team met PETRONAS: "Het is altijd leuk om terug te keren naar MaleisiŽ, vooral als we onze vrienden bij PETRONAS kunnen bezoeken om opnieuw een succesvol seizoen te vieren. De ontvangst in de Twin Towers afgelopen donderdag was ongelofelijk. Het is mooi om te zien dat we allebei zo enthousiast en trots zijn over wat we samen hebben bereikt Ė iets wat we eerder al mochten ervaren in Brackley en Brixworth.Ē

Valtteri Bottas Petronas Mercedes F1 World Champions

"De PETRONAS-technologie is de drijvende kracht achter de geweldige wagen waarmee we dit jaar konden racen. We willen dan ook iedereen bij PETRONAS bedanken voor hun inzet en harde werk voor beide kampioenschappen. Laten we van dit moment genieten en stappen vooruit blijven zetten."

Dit aanhoudende succes getuigt van PETRONASí technologische bijdrage aan het Mercedes-team. Als naam- en technische partner werkt PETRONAS nauw samen met het team om efficiŽnte brandstof, smeermiddelen en functionele vloeistoffen te ontwerpen. Als gevolg hiervan hebben PETRONAS en Mercedes sinds de introductie van de hybride power-units in 2014 vijf dubbele wereldkampioenschappen gewonnen en behaalden ze 74 Grand Prix-overwinningen op honderd races. In dezelfde periode startte PETRONAS 84 keer in pole position en won het 221 trofeeŽn.

Tan Sri Wan Zulkiflee Wan Ariffin, voorzitter en Group CEO van PETRONAS, over het behalen van de constructeurstitel: ďIn naam van iedereen bij PETRONAS feliciteer ik Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport met zijn vijfde wereldtitel op rij. We zijn trots op de sleutelrol die we hebben gespeeld bij het behalen van deze mijlpaal. Deze zege onderstreept het succes van PETRONASí oplossingen voor vloeistoftechnologie, waarmee de brandstof en smeerolie van de F1-wagens worden ontworpen. "PETRONAS streeft ernaar om onze prestaties op het circuit ook naar de weg te brengen, en om onze geavanceerde vloeistoftechnologie te vertalen in efficiŽnte en hoogwaardige producten voor onze klanten."

Tijdens raceweekends is het PETRANOS-laboratorium langs het circuit een integraal onderdeel van de team-infrastructuur. Door die faciliteit is PETRONAS in staat om nauwkeurige laboratoriumomstandigheden te creŽren, zodat ingenieurs profiteren van volledige diagnostische ondersteuning. Met behulp van de meest hightech apparatuur ter wereld analyseren PETRONAS-experts stalen van PETRONAS PRIMAX-race-olie en PETRONAS SYNTIUM-motorolie om de gezondheid en prestaties van de motor te bewaken Ė cruciaal voor de prestaties van de Mercedes W09 EQ Power+.

PETRONAS is een Fortune Global 500ģ-bedrijf dat volledig in handen is van de regering van MaleisiŽ. Samen met haar dochterondernemingen en geassocieerde ondernemingen is PETRONAS een volledig geÔntegreerde entiteit met wereldwijde activiteiten in een breed spectrum van de waardeketen van olie en gas, met strategische belangen in meer dan vijftig landen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS