Formule 1

Max Verstappen vertelt in Japan over zijn F1-toekomst: "Het is geen kwestie van begrijpen ‘waar’ te racen, maar..."

Uitgegeven door Peter Vader • 4 april 2024 17:08

Voorafgaand aan de GP van Japan vond de traditionele persconferentie plaats. Natuurlijk werd Max Verstappen gevraagd naar zijn toekomstplannen, omdat Horner-gate weliswaar enigszins verstomd is, maar geenszins van de baan is. Integendeel, het lijkt erop dat het stilte voor de storm is en dat de messen opnieuw geslepen worden. Via een bevriende relatie laat de hoofdrolspeelster in Horner-gate weten dat ze het er maar moeilijk mee heeft, dat ze niet opgeeft en dat er wel eens een rechtszaak van kan komen. Het blijft gissen wat het wordt, maar het vuurtje smeult en is niet gedoofd. Ondertussen kun je je natuurlijk afvragen in hoeverre de zaak zijn negative effect heeft op de samenwerking binnen het team van de meest prominente Red Bull-leden. Max Verstappen houdt zo veel mogelijk afstand, om zich vooral te concentreren op het racen. Heel verstandig, want daarvoor is hij tenslotte bij het Red Bull-team.

Max Verstappen @ persconferentie GP Japan 2024 foto 1

Techniek is leidend
Maar achter de schermen wordt er volop gewerkt aan de toekomst. Toto Wolff van Mercedes komt er openlijk voor uit dat hij Verstappen graag in zijn team zou willen hebben. “We hebben een zitje vrij, we zijn het enige topteam dat dat heeft.” meldt Toto Wolff onomwonden over zijn wens om Max Verstappen in zijn Mercedes-team te verwelkomen als opvolger van Lewis Hamilton. Maar het geharrewar bij Red Bull zou voor de Jos & Max Verstappen en manager Raymond Vermeulen, niet leidend zijn. Voor hen is de technische kant van de zaak belangrijker. En dan lijkt Mercedes ineens wel degelijk een voordeel te hebben.

Voordeel van Mercedes
Afgaande op geruchten zou Mercedes een heel eind voorlopen op de ontwikkeling van hun motor conform de nieuwe reglementen voor 2026. Ze zouden zelfs het verst zijn van alle merken op de F1-grid. Red Bull Powertrains daarentegen zou juist op achterstand staan ten opzichte van zijn concurrenten. Het ontwikkelen van hun nieuwe motor is een bijzonder intensief avontuur, wat de nodige hoofdbrekens kost. Dat in het achterhoofd houdende, zou een keuze van Max Verstappen voor Mercedes best een goede zaak zijn. Helemaal wanneer Toto Wolff zijn uitspraak waarmaakt dat hij ook een aantal Red Bull-engineers naar Brackley wil halen zodra Max komt. De naam van Pierre Waché wordt daarbij veelvuldig genoemd.

Max Verstappen @ persconferentie GP Japan 2024 foto 2

Milton Keynes, Brackley of Silverstone?
Naast Brackley zou ook de ploeg uit Silverstone (van Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll, red.) zich op Verstappen hebben gericht. Red Bull-ontwerper Adrian Newey zou tijdens de GP van Australië al een genereus aanbod hebben gekregen van Lawrence Stroll, waardoor de Engelsman bovendien niet zou hoeven te verhuizen. Met Adrian Newey aan zijn zijde zou Max Verstappen zich verzekerd hebben van de bewezen beste technische kennis, bovendien komt hij zou hij zijn geliefde en ervaren Honda bij Aston Martin weer tegenkomen als motorenleverancier. Ook niet onbelangrijk!

Wie overtuigt Verstappen?
Wie kan de Nederlandse F1-wereldkampioen overtuigen? Red Bull? Met een waarschijnlijk heel ander technisch team en ander management? Of Mercedes, die technisch het verst zou zijn? Of het ambitieuze Aston Martin? De laatste heeft zijn kracht en kunde bewezen, door met Fernando Alonso van achteren weer terug naar voren te komen. Op de vraag wie hem kan overtuigen bij hem in te stappen, was de reactie van Max Verstappen tijdens de persconferentie in Japan echter duidelijk: “Dat weet ik niet, en in ieder geval niet per se in 2026, toch? Ik heb een contract bij Red Bull tot 2028. Daarna zal ik eerst willen begrijpen of ik nog wil racen. Dit is voor mij het belangrijkste. Het is geen kwestie van begrijpen ‘waar’ te racen. Op dit moment denk ik niet aan dit soort dingen." Nee, hij denkt er niet aan, want hij is bezig met zijn vak: autoracen!Foto's: Red Bull Content Pool

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS