Formule 1

Max Verstappen slaat terug naar McLaren-baas over ‘Adrian Newey eerste dominosteen die valt'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2024 05:00

Max Verstappen begrijpt de redenering, maar is van mening dat McLaren Racing-CEO Zak Brown gewoon probeert 'de boel op te stoken' met zijn opmerkingen over ‘vallende dominostenen’ bij Red Bull in de nasleep van de Adrian Newey-bom.

Max Verstappen en Helmut Marko Red Bull Racing F1


Aan de vooravond van de Grand Prix van Miami werd bevestigd dat Newey Red Bull na het eerste kwartaal van 2025 zou verlaten, hoewel zijn betrokkenheid bij het Formule 1-team al voorbij is.

Brown gaf zijn mening over deze ontwikkeling van Newey en zei dat hij ‘niet verrast’ was, gezien de off-track-saga die Red Bull eerder dit jaar op zijn grondvesten deed schudden. Hij voegde eraan toe dat Newey ‘waarschijnlijk de eerste dominosteen is die valt, denk ik, en niet de laatste op basis van de cv's die rondvliegen’. Hij suggereerde dat het personeel van Red Bull zich afvraagt of het ‘tijd is om verder te kijken’.

Verstappen suggereert dat Browns woorden typerend zijn voor een F1-rivaal die probeert te profiteren van elke vermeende kans.

“Hij wil de boel ophitsen”, aldus Verstappen. “Voor ons als team kunnen we niets met dat soort opmerkingen. Vanuit zijn oogpunt begrijp ik het wel, want iedereen probeert onze mensen aan te trekken en dat is in de wereld van de Formule 1 ook heel normaal. Maar ik ben ook niet echt geïnteresseerd in die dingen. Ik zie de krantenkoppen, maar ik klik er niet eens op.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS