Formule 1

Max Verstappen onthult 'Red Bull-verzoek' te midden van geruchten over move naar Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2024 10:30

Max Verstappen heeft gezegd dat Red Bull dat trouw aan hem blijft zijn enige 'verzoek' aan hen is.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Terwijl het laatste 'silly season' over de F1-coureursmarkt op zijn plaats valt, blijft de toekomst van Verstappen een belangrijk gespreksonderwerp. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft duidelijk gemaakt dat hij de drievoudig wereldkampioen Formule 1 naar Brackley wil halen.

De speculatie over Mercedes werd aangewakkerd door spanningen buiten het circuit bij Red Bull, die het team overspoelden in de beginfase van het seizoen 2024, terwijl de aankondiging van het vertrek van Red Bull-ontwerpchef Adrian Newey nog meer olie op het vuur gooide.

Verstappen zei destijds dat het vertrek van Newey ‘op dit moment’ geen invloed had op zijn toekomst bij Red Bull, maar hij benadrukte dat hij een ‘loyaal persoon’ is en zei dat dit laten zien de sleutel is om hem bij Red Bull te houden.

“Ik ben een loyaal persoon en het is iets dat veel voor me betekent”, vertelde Verstappen aan The Guardian. “Dat is wat ik vraag van het team en tot nu toe is het dat altijd geweest en dat is wat ik voor een lange tijd wil behouden.”

En mocht dat zo blijven, dan ziet Mercedes misschien nooit een echte opening om Verstappen te contracteren, want hij zou zijn F1-carrière graag afmaken als Red Bull-exclusief coureur. “Het zou geweldig zijn om mijn carrière hier bij Red Bull af te sluiten”, verklaarde Verstappen, “als ik ik mijn hele carrière bij één team blijf, zou dat ongelooflijk zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS