Formule 1

Max Verstappen: "Ik ging niet als een gek terug de baan op"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2018 19:20 • Print artikel

SUZUKA - Max Verstappen reed een fraaie Grand Prix van Japan met een verdiende derde plaats tot gevolg. De Nederlander van Red Bull Racing was dan ook in zijn nopjes met het resultaat, al zat de straf die hij tijdens de race kreeg hem niet lekker.

Max VerstappenMax Verstappen Grand Prix Japan Red Bull Racing


“We hadden niet echt een kans om Bottas aan te vallen. We waren te langzaam op het rechte stuk”, liet de Nederlander na de race weten tegenover Verstappen.nl. “In het algemeen deden we het heel goed om de auto naar de finish te brengen met de schade die ik had aan de vloer van de auto. We hadden een goede strategie. In het begin was het een beetje lastig met de superzachte banden, maar toen we eenmaal op de zachte banden reden, ging het prima. Op het einde zag je dat we de snelheid hadden, zelfs met de schade, dus daar ben ik erg blij mee.”

Zijn akkefietje met Räikkönen in de openingsfase van de race kwam hem op een tijdstraf van vijf seconden te staan: “Ik remde een beetje te laat in de chicane, dus ik deed er alles aan om terug op de baan te komen. Naar mijn mening deed ik dit op een veilige manier, want ik ging niet als een gek terug de baan op. Kimi koos de verkeerde lijn in de chicane. Hij kon ook op mij wachten tot ik weer de baan op kwam. We raakten elkaar een beetje en ik denk dat de vijf seconden straf een beetje belachelijk is. Eigenlijk had ik gewoon vol gas rechtdoor moeten gaan. Uiteindelijk heeft het niets uitgemaakt, maar ik was het er niet mee eens."

Later had hij ook een akkefietje met Räikkönens teamgenoot Sebastian Vettel. “Voor mijn stop was er het incident met Vettel. Ik vond het een beetje zoals China dit jaar bij mij, maar je ziet ook dat de meest ervaren coureurs fouten maken. In die bocht kun je niet inhalen. Ik gaf hem zelfs ruimte, maar hij onderstuurde in mijn auto en de zijkant van de vloer ging kapot. Dat was jammer, maar ik ben desondanks erg blij om op het podium te staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS