Formule 1

Max Verstappen baalt van gebrek aan gevechten: ‘Ons materiaal was nooit gelijkwaardig'

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 december 2018 06:20 • Print artikel

Max Verstappen maakte in 2015 zijn debuut in de Formule 1, terwijl Fernando Alonso aan zijn laatste jaren bezig was. Na zijn promotie naar Red Bull Racing kwam de Nederlander op de baan nagenoeg nooit meer in gevecht met de tweevoudig wereldkampioen, iets wat hij achteraf gezien erg jammer vindt.

Max Verstappen

Terwijl Verstappen voorin meevocht om overwinningen en vijf races won, was Alonso vooral bezig met klagen over de McLaren waarmee hij vaak achterin reed. De jonge hond heeft dus nagenoeg nooit de kans gehad om met de ouwe rot duels aan te gaan. De laatste keer dat de twee elkaar actief op de baan tegenkwamen was in Australië, toen Verstappen op P6 vast zat achter Alonso, een tijd waarin de McLaren een kleine opleving kende, om vervolgens langzamerhand af te glijden richting de achterkant van het veld.

Verstappen laat dan ook weten dat hij dit gegeven betreurd. “Het is jammer dat ik nooit echt tegen hem heb kunnen racen. Natuurlijk was hij aanwezig in de Formule 1 toen ik er ook was, maar ons materiaal was nooit echt gelijkwaardig. Het is iets wat ik betreur. Ik heb natuurlijk regelmatig gevochten met Hamilton en Vettel en dat is ook goed. Ik heb ook tegelijkertijd geracet met Alonso, maar nooit echt tegen hem.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS