Formule 1

Martin Brundle neemt het op voor Max Verstappen: "It was very unfair"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2024 05:02

Het was weer een turbulent F1-raceweekend op de Red Bull Ring. Eentje die de reactie uitlokt van gerenommeerde F1-criticasters. Martin Brundle is zo iemand, die uit een enorme ervaring spreekt en die ook over wat zich in de coulissen van de Red Bull Ring afspeelde tussen Jos Verstappen en Christian Horner, een mening heeft. De voortdurende publieke ruzie tussen de twee heren overschaduwde het weekend, waarin de aanrijding van zoon Max en Engelands lieveling Lando Norris ook al zorgde voor veel ophef. Waar ging het in Oostenrijk om?

Jos Verstappen, Gianpiero Lambiase en Max VerstappenJos Verstappen, Gianpiero Lambiase en Max Verstappen

Geen Red Bull Legends Parade?!
Afgelopen weekend zou Jos Verstappen deelnemen aan de Red Bull Legends Parade achter het stuur van de RB8, waarmee Sebastian Vettel in 2012 reed. Hij beweerde echter dat hij door Horner was uitgesloten van deelname aan het evenement en maakte dit feit publiekelijk bekend. "Er zou gefilmd worden, bijvoorbeeld ook met een drone, maar Horner wilde niet dat ik gefilmd werd", aldus Jos Verstappen in een bericht van Express.co,uk, die daarna vervolgde met: "Ik ben helemaal klaar met Horner. Het is hier net een kleuterschool. Ik vind dit zo kinderachtig van Horner, maar ik denk dat het iets over hem zegt."

Christian Horner reageerde hier vervolgens op door de interesse van Toto Wolff in Max Verstappen om hem naar Mercedes te halen: "Als hij voor volgend jaar een Verstappen wil, dan denk ik natuurlijk dat Jos mogelijk beschikbaar is."

"It was very unfair"
Dat twee heren met elkaar in de clinch liggen kan gebeuren. Maar in zijn laatste column voor Sky Sports zei Martin Brundle dat het 'oneerlijk' was dat Max vragen over het onderwerp moest beantwoorden tijdens zijn persconferentie en bestempelde hij de hele zaak als 'onnodig en kinderachtig': “Ik kan niet geloven dat we het over dit soort dingen hebben, maar het is relevant”, schreef Brundle. “Bloedverwantschap is belangrijker dan wat dan ook en daarom zal Max Verstappen zijn vader altijd verdedigen, net als anderen die al geruime tijd nauw met hem verbonden zijn. Het is allemaal zo onnodig en kinderachtig en het is ook heel oneerlijk tegenover Max dat hij vragen hierover moet beantwoorden tijdens de persconferentie, terwijl hij zich simpelweg aan het voorbereiden is op de twee races dit weekend. Ze hebben samen zoveel succes geboekt.”

Martin_Brundle_Sky_portret
Martin Brundle:"It was very unfair"

Duidelijke taal van Brundle
Max Verstappen heeft met Red Bull elk punt, elk podium, elke overwinning en elk kampioenschap gewonnen. Simpelweg omdat Verstappen een genie is in een racewagen, heeft Red Bull veel geld verdiend, geld dat aan hen en Verstappen toekwam. Waarom doen ze dat? Moeten we het bezoedelen met zulke kinderachtige dingen?" vraagt Martin Brundle zich af en vult aan: “Er lijkt geen einde in zicht te komen aan de vete tussen Jos Verstappen en Christian Horner, die het seizoen van Red Bull zal blijven teisteren totdat deze wordt opgelost. Het valt nog te bezien of ze uiteindelijk de zaken zullen herstellen, waarbij Max Verstappen tot eind 2028 gebonden zal zijn aan de regerend kampioen.” Brundle verwoordde daarmee wat velen in de paddock denken: geen ruzie maken over de rug van Max!

Max Verstappen en Christian Horner
Max Verstappen en Christian HornerBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS