Formule 1

"Marko en Horner nemen een enorme gok door hem naast Verstappen te zetten"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 2 december 2018 08:09 • Print artikel

Het Formule 1-seizoen is net afgelopen, maar er wordt al reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe seizoen, mede dankzij het hoge aantal coureurs dat van plek is gewisseld. Één van die overstappen is die van Pierre Gasly naar Red Bull, waar hij plaatsneemt naast Max Verstappen.

Pierre Gasly nieuwe teamgenoot Max Verstappen

Uitvoerend directeur van de Formule 1, Ross Brawn, vindt het een gewaagde keuze van de Oostenrijkse renstal. De Brit kijkt daarbij naar het feit dat Gasly pas zijn tweede volle seizoen gaat rijden, terwijl hij ouder is dan de Nederlander: “Verstappen is pas 21 jaar oud, maar is al enorm ervaren vergeleken met Gasly. Je ziet dat Verstappen één van de grote spelers binnen de sport is. Hij heeft zich nog niet kunnen mengen in de titelstrijd, maar dat zal niet meer lang duren.”

Gasly maakte zijn debuut halverwege vorig jaar en gaat in 2019 pas zijn tweede volle seizoen rijden. De Fransman krijgt daarbij dus een teamgenoot, die gezien wordt als een toekomstig meervoudig kampioen. Het zal dus een hele opgave voor hem worden om bij Verstappen in de buurt te blijven: “Marko en Horner hebben een enorme gok gemaakt om hem bij het team te halen. De Red Bull-coureurs zijn wel een duo waar ik enorm naar uitkijk. Ik ben benieuwd hoe de samenwerking uitpakt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS