Formule 1

Lewis Hamitlon legt uit waarom hij Martin Brundle niet te woord stond: "Ik weet dat ik niet perfect ben..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2018 17:14 • Print artikel

Lewis Hamilton leek na de Grand Prix van Engeland zo boos te zijn vanwege het incident met Kimi Räikkönen, dat de F1-coureur niet eens Martin Brundle te woord wilde staan. Op Instragram heeft de Mercedes-rijder inmiddels zijn gedrag na de race verklaard.

Lewis Hamilton duimpje

“Kimi zei sorry en ik het het geaccepteerd en we gaan door”, schreef Hamilton op zijn Instagram-account. “Het was een race incident, niets meer. Soms zeggen we domme dingen en leren we er van.” Op de social media legde de Brit ook uit waarom hij ook het interview direct na de race met Martin Brundle ontdook.

“Ik verloor bijna drie kilo om weer terug vooraan te komen, voor mijzelf en voor het team”, schreef de wereldkampioen. “Ik had aan het einde van de race bijna geen energie meer om te staan, laat staan te lopen. Als je dat niet kan begrijpen en waarderen, dan begrijp ik dat volledig. Alhoewel, dit had niets te doen met boosheid, letterlijk, ik was zowel fysiek als emotioneel uitgeput. Dank aan iedereen voor de ongelofelijke support dit weekend, we winnen en verliezen samen. Naar beneden en omhoog.” Daarna volgde nog een derde bericht aan zijn fans.

“Dank je voor het houden van me, met al mijn nukken”, zei Hamilton. “Ik weet dat ik niet perfect ben. Accepteer wie je bent en houden van jezelf is minstens zo belangrijk. Ga vandaag groots zijn, wees jezelf en geef geen reet om wat een ander denkt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS