Formule 1

Lewis Hamilton verslaat Verstappen om titel van beste Internationale coureur, maar is grote afwezige

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 december 2017 05:14

Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton heeft de 2017 Autosport Award ontvangen voor de beste Internationale Racing Driver. Het is de vijfde keer dat de Formule 1-coureur deze prijs in ontvangst mocht nemen. Nadat Hamilton vorig jaar de titel aan zijn toenmalig concurrent Nico Rosberg moest laten, was het dit keer een gevecht met Sebastian Vettel. De Brit ontbrak zelf op jaarlijkse prijzenfestival van het Engelse Autosport.

Lewis Hamilton

“Ik wil een bericht van dank sturen aan Autosport en de fans danken voor het stemmen op mij", reageerde Hamilton. “Ik wil alle genomineerden danken en alle andere winnaars vanavond. Het is fantastisch om te zien dat Engeland nog steeds zulke talenten levert.” Naast de winnaar en Vettel, waren ook Max Verstappen en Fernando Alonso voor de titel genomineerd.

Uit andere raceklassen waren bijvoorbeeld Lucas di Grassi uit de Formule E en Josef Newgarden uit de IndyCar genomineerd. Ook Sam Bird en James Calado uit het FIA World Endurance Championship stonden op de shortlist.

Naast de beste internationale coureur, won Hamilton ook de titel voor beste Britse coureur.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS