Formule 1

Lewis Hamilton in tranen over de boardradio: “Heel erg bedankt jongens, het betekent heel veel!"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 16:21

Een chaotische race, waarin van alles gebeurde. Beginnend in de droogte, vervolgens in de regen en uiteindelijk weer in de zon. Uiteindelijk kwam Lewis Hamilton als winnaar tevoorschijn, zelfs op meesterlijke wijze. De Brit maakte geen fouten met zijn bandenkeuze. Hij had het bandenbeheer perfect onder controle en reed met de zachte band aan het einde die hem, hoewel hij op de McLaren wèl bezweek, zonder al te veel problemen naar de finish leidde. En dat allemaal terwijl hij een ontketende Max Verstappen op afstand hield. Het was een overwinning die sinds Jeddah 2021 ontbrak. De nummer 104 uit zijn carrière en die een nieuw record vestigt. Lewis Hamilton wordt zelfs de eerste coureur in de geschiedenis van de Formule 1, die negen keer wint op hetzelfde circuit.

Lewis_Hamilton_yes_7x_F1_wereldkampioen

Kortom, het was een groot succes op het circuit van Silverstone, dat veel voor Hamilton betekent. Hij kon het daarom niet drooghouden, zijn tranen vloeiden rijkelijk, wat goed mee te beleven was op de radio direct na de finish. Zelfs zijn ingenieur, Peter Bonnington, kon zijn emotie niet verbergen. Heel veel emotie kwam ook naar voren in de knuffel met zijn vader en moeder zodra hij uit de auto stapte. Een knuffel die iedereen deed begrijpen hoe belangrijk dit succes voor hem was. Lewis Hamilton die daarmee ook antwoord geeft aan alle critici die dachten dat hij “uitgespeeld” was. Voor hem was het de laatste Silverstone Grand prix als Mercedes-coureur. Vanaf volgend jaar is hij in het rood gekleed en zal hij op Silverstone ongetwijfeld zijn historische record willen uitbouwen!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS