Formule 1

Lewis Hamilton geniet, maar denkt nog niet aan wereldtitel: "De fabriek heeft een beest gecreŽerd"

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2018 09:02 • Print artikel

Lewis Hamilton liep door zijn 70e Grand Prix-overwinning in Japan weer 17 punten uit op Sebastian Vettel. De Brit reed onbedreigd door de overwinning in Suzuka en leidt in de WK-stand nu met een voorsprong van 67 punten. Met nog slechts vier races te gaan, is de wereldtitel binnen handbereik. In Amerika kan het al gebeuren, maar daar wil de Mercedes-coureur nog niet aan denken. "Iedere week gaat het goed, maar je weet nooit hoe het volgende weekend zal verlopen", zei Hamilton direct na de race in een interview op de baan met David Coulthard.

Lewis Hamilton


Hamilton kende op het circuit van Suzuka een vlekkeloos weekend. "Ik ben erg blij met onze prestaties. Het was een zeer sterk weekend van het hele team. We hebben laten zien hoe sterk we zijn. De auto voelde goed en ik kon goed op mijn banden letten. Ze hebben in de fabriek een echt beest gecreŽerd."

Bij de komende race in Amerika kan de wereldtitel al binnen zijn voor Hamilton. Als de Brit wint en Vettel eindigt niet op de tweede plaats, is de titel een feit. "Je weet nooit hoe het gaat lopen, maar ik heb ik Amerika een goed track record. Ik kan niet wachten om dit beest daar los te laten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS