Formule 1

Lando Norris heeft betere papieren dan Nyck de Vries. “Lando een talent voor de toekomst”

Uitgegeven door Bart • 5 augustus 2018 15:11 • Print artikel

Het team van McLaren heeft nog geen beslissing genomen over de line-up voor 2019. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne hebben beiden een doorlopend contract, maar over zowel de Spanjaard als de Belg wordt genoeg geschreven. Alonso zou de F1 wel eens vaarwel kunnen gaan zeggen en Vandoorne presteert wisselvallig. Carlos Sainz wordt als optie genoemd en ook de jonkies Lando Norris en Nyck de Vries zijn in beeld.

Nyck de Vries


F2-coureurs Lando Norris en Nyck de Vries azen beiden op een stoeltje, maar volgens McLaren-directeur Zak Brown is er een duidelijk onderscheid tussen de twee te maken. De Amerikaan zegt in Motorsport dat Norris een sleutelrol speelt in de plannen van McLaren. Over De Vries zegt Brown dat de Nederlander ‘not under heavy consideration’ is voor een stoeltje in 2019. Dat belooft weinig goeds voor de kansen van De Vries.

“Lando is duidelijk een talent voor de toekomst”, zegt Brown. “We bekijken alle scenario’s voor onze coureurs, maar als je een talent als Lando hebt, wil je die graag in de familie houden. Het is allemaal niet zo zwart-wit als overal geschreven wordt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS