Formule 1

Lando Norris dacht aan nummer 46 van zijn held Valentino Rossi: "Wil geen copycat zijn"

Uitgegeven door Bart • 13 december 2018 10:10 • Print artikel

Een startnummer blijft de hele carrière bij een coureur. Handig voor de herkenning, maar zeker ook voor de merchandise. Bij het kiezen van een nummer dacht rookie Lando Norris aan het nummer 46 van Valentino Rossi, maar besloot het niet te doen omdat hij geen copycat van zijn held wilde worden. Uiteindelijk heeft de McLaren-coureur voor nummer 4 gekozen, een nummer dat op social media sterk overkomt in de hashtag #L4ndo. "Het verhaal achter nummer 4 is dat er geen verhaal is", zegt Norris tegen Autosport.com.

Lando Norris


Norris testte in Abu Dhabi nog met nummer 47, maar rijdt voortaan dus met nummer 4. "De hashtag is mooi, maar ik heb nooit een vast nummer gehad. Ik heb #31 en #11 gehad en in het karten had ik #33 en #46, maar geen van deze betekent echt iets voor me. Ik kijk gewoon naar wat er het beste uit ziet." Nummer 33 is uiteraard al bezet door Max Verstappen, Sergio Perez rijdt rond met nummer 11 en nummer 31 behoorde toe aan Esteban Ocon.

"Ik had #46 kunnen kiezen, maar ik wilde geen copycat zijn. Daarom heb ik zelf een nummer gekozen. Het is iets nieuws en het past perfect in mijn logo."

#46 is in de F1 ooit bij één race gebruikt. Caterham-coureur Will Stevens reed met het startnummer tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2014.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS