Formule 1

Kimi Raikkonen reageert op overstap naar Sauber: "Waarom moeten jullie het altijd zo ingewikkeld maken?"

Uitgegeven door Bart • 13 september 2018 14:37 • Print artikel

Kimi Raikkonen schoof donderdag aan voor de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Singapore. Uiteraard kreeg hij vragen over zijn overstap van Ferrari naar Sauber, maar de 38-jarige Fin reageerde zoals we hem kennen. "Waarom niet?", antwoordde hij op de vraag waarom hij naar Sauber vertrekt. "Ik weet niet wat jullie nog meer willen weten, maar ik ga naar Sauber omdat ik dat wil. Waarom moeten jullie het altijd zo ingewikkeld maken?"
In Monza kreeg Raikkonen te horen dat hij komend jaar het veld bij Ferrari moet ruimen voor Charles Leclerc. Snel daarna tekende de Fin een tweejarig contract bij Sauber. "Ik ken nog veel mensen uit het verleden", zegt Raikkonen die 2001 in de Formule 1 debuteerde bij het team. "Ik weet nog niet wat er bij Sauber staat te gebeuren, dat weet niemand. Het kan me weinig schelen wat iedereen denkt. Zolang ik tevreden ben, is dat voor mij genoeg."

Raikkonen kreeg de vraag of hij nog altijd dezelfde passie voor het racen heeft. "Nee, ik haal mijn motivatie uit de mogelijkheid om jullie gek te blijven maken", zei de Ferrari-coureur tegen de verzamelde pers.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS