Formule 1

Je weet het nooit met Max Verstappen: "Interlagos past niet goed bij onze auto, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 november 2018 20:26 • Print artikel

Max Verstappen mag na zijn overwinning in Mexico aan de slag op het circuit van Interlagos. In Brazilië liet de Nederlandse F1-coureur al twee keer een redding met de auto zien, die bij vele mensen nog op het netvlies staat gegrift. In 2014 in de vrije training met de Toro Rosso, redde Max de auto uit een spectaculaire drift en in 2016 hield hij de Red Bull-bolide in de regen uit de vangrail en reed hij naar het podium. Voor dit jaar worden de verwachtingen getemperd door Max. De Red Bull RB14 zou niet goed passen bij het Braziliaanse circuit zoals deze dat wel was in Mexico. Ondanks dat is er genoeg reden voor de jonge coureur om te gaan genieten in Sao Paolo.

MaxVerstappenMexico

“In zijn algemeenheid past Interlagos niet goed bij onze auto, maar nadat ik in 2016 op het podium eindigde en vorige week won in Mexico, kan alles gebeuren in de race”, zei Max tegenover Verstappen.nl. “Ik heb wat mooie gevechten en inhaalacties daar gehad en ik hoop voor nog zo'n gave race. De Braziliaanse fans maken zo veel geluid en door de nauwe startgrid is de tribune zo dichtbij, dat je ze kunt horen als je op de grid staat.”

Het is niet alleen het publiek waar de coureur in Sao Paolo naar uitkijkt. “Het eten in Brazilië is echt goed en de Churrascaria restaurants hebben lekker gegrild vlees. Ondanks dat het richting het einde van het seizoen is, moet ik nog steeds voorzichtig zijn met wat ik eet om in vorm te blijven. Wat zonde is, want ik geniet, ik zou zelfs nog meer van de lokale keuken willen genieten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS