Formule 1

VIDEO: De vier mooiste reddingen van het Formule 1-seizoen , safe Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 december 2014 19:59

De meeste Formule 1-fans stemmen op zondag af op de Grand Prix om te zien wie er met de overwinning vandoor gaat, maar ook om zo nu en dan een spectaculaire crash te zien. Wat misschien nog wel mooier is dan zo'n crash, is een briljante stuurmanskunst waarbij de coureur een zo goed als zekere crash weet te voorkomen. RaceXpress zette de vier mooiste reddingsacties van het seizoen 2014 voor je op een rijtje en natuurlijk heeft dit overzicht een chauvinistisch einde.

1. Vettel’s Hongaarse kusje

Sebastian Vettel staat als een van de beste coureurs van het veld bekend, sinds hij bij Red Bull kwam behaalde de Duitser vier wereldtitels. Toch maakte de Heppenheimer een moeizaam seizoen mee en was hij geen schim van de afgelopen vier jaar. In Hongarije liet de voormalig wereldkampioen zien dat hij zijn stuurmanskunst nog niet verloren is. Op een kletsnatte baan spint de snelle Duitser bij het opkomen van het rechte stuk en spint de auto. Sebastian Vettel weet het voor elkaar te krijgen om de auto parallel aan de betonnen muur te krijgen, waardoor hij een zware crash voorkomt.




2. De slinger van Daniil Kvyat

Daniil Kvyat maakte dit jaar zijn debuut in de Formule 1. De Red Bull-junior ging van start bij het opleidingsteam Toro Rosso. De jonge Rus hield zich staande tegenover de ervaren rot Jean-Eric Vergne en kreeg de voorkeur toen Sebastian Vettel bij Red Bull vertrok. Het bewijs dat Daniil Kvyat zich voldoende bewezen heeft. Één van zijn opvallendste momenten was in Monza, toen hij de uitloopzone in schoot en de auto wist te redden.



3. De salsa van Lewis Hamilton

De Mercedes-coureur eiste dit jaar de wereldtitel voor zich op, welke hij tijdens de finale in Abu Dhabi binnenhaalde. Tijdens de voorlaatste wedstrijd op Interlagos maakte Lewis Hamilton één van zijn ongebruikelijke fouten. Of het daadwerkelijk een ongebruikelijke fout was of misschien door de druk van Nico Rosberg kwam gaan we nooit weten. Het was in ieder geval op het moment dat hij bijna de leiding in de race nam. Met een grote spin ging de Brit van het circuit en hield hij de auto uit de muur en vervolgde zijn weg. De wereldkampioen eindigde uiteindelijk op zes seconden van zijn teamgenoot, terwijl hij de wedstrijd had moeten winnen.



De slide van Max Verstappen

De jonge Limburger debuteerde dit jaar in de autosport en dat bleef niet onopgemerkt. Met zijn hattricks op Spa-Francorchamps en de Norisring, reed hij zich in de kijker van de Formule 1-teams. Het was Red Bull die er uiteindelijk met het jonge talent vandoor ging en hem liep debuteren tijdens de eerste vrije training in Suzuka. Het talent ging sneller en sneller en reed zich in Interlagos in de kijker. Max Verstappen stond ook even op de tweede positie tijdens de training, maar werd uiteindelijk zesde. Aan het einde van de sessie brak de auto van Max Verstappen uit en met een gigantische slide weet hij de auto op te vangen. Mocht er enige twijfel zijn geweest over de 17-jarige en zijn wagenbeheersing van een Formule 1 auto, dan heeft hij met deze actie die volledig weggenomen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS