Formule 1

Is Sebastian Vettel een kruiwagen voor Pascal Wehrlein bij Ferrari? "We zijn in gesprek, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2019 18:07 • Print artikel

Pascal Wehrlein wordt genoemd als test- en simulator-coureur bij Ferrari. Het Italiaanse F1-team zag namelijk zowel Antonio Giovinazzi als Daniil Kvyat vertrekken en zijn dus op zoek naar een vervanger. De Duitser bevestigde dat hij in gesprek is, maar kan nog niet veel zeggen.

Pascal Wehrlein Ferrari F1

“De stand van zaken is dat we in gesprek zijn, maar ik kan nog niets bevestigen” zegt Wehrlein tegen Motorsport-Magazine over de mogelijkheid dat hij simulator- en test-coureur voor Ferrari gaat worden. Het Duitse Bild weet het echter zeker. De coureur testte bij zijn bezoek in Maranello al in de simulator van de Scuderia. Mogelijk dat zijn landgenoot Sebastian Vettel hem kan helpen aan een mogelijke rol in het team. De twee Duitsers kunnen het goed met elkaar vinden.

‘Het is geen geheim dat we het goed met elkaar kunnen vinden. Sebastian is iemand die ondanks zijn successen met beide benen op de grond is blijven staan”, zei Wehrlein over zijn landgenoot. “Toen ik in 2016 naar de Formule 1 kwam, konden we het vanaf het begin goed met elkaar vinden. Dat heeft mij enorm veel geholpen. Hij en Ferrari hadden de titel meer dan verdiend.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS