Formule 1

Geruchtenmolen draait door: Pascal Wehrlein naar Ferrari? Zou hij belangrijke info Mercedes kunnen doorspelen?

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 18:43 • Print artikel

Hier en daar zijn er nog wat race- en testzitjes die nog ingevuld moeten worden. Nu wordt Pascal Wehrlein gelinkt aan Ferrari. De Duitser zou bij de Italiaanse renstal de rol van test- en simulatorcoureur moeten overnemen van Antonio Giovinazzi en Daniil Kvyat.

Pascal Wehrlein is lang verbonden geweest aan Mercedes, maar de Duitser scheidt wegen met het Duits-Britse team en is nu vrij om te gaan en staan waar hij wil. Volgens Motorsport zou Ferrari hier graag op in willen springen. Wehrlein gaat komend seizoen strijden in de Formule E, maar zal veel F1-weekenden vrij zijn vanwege de compleet verschillende kalenders.

Robert Kubica werd al eerder in verband gebracht met Ferrari en lijkt dus concurrentie te krijgen. Als het voor de Pool allemaal tegen zit, kan het zijn dat hij volgend seizoen helemaal uit de Formule 1 zal verdwijnen, maar niets is nog zeker.

Wehrlein heeft een voordeel over Kubica. De Duitser heeft lang met Mercedes gewerkt en zou, als hij de testcoureur wordt, belangrijke informatie kunnen doorspelen richting het Italiaanse team. Dit zou Ferrari zomaar een extra stap in de goede richting kunnen brengen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS