Formule 1

Interne concurrentie Leclerc-Hamilton in 2025? Gaan de twee toppers elkaar het leven zuur maken?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 juni 2024 07:04

Ferrari-teambaas Fred Vasseur gelooft dat de voordelen groter zijn dan de risico's als het gaat om het combineren van twee titelkandidaten - Charles Leclerc en Lewis Hamilton - bij de Scuderia in 2025.

Lewis Hamilton en Charles Leclerc Ferrrai F1


Al met al is Vasseur optimistisch. De Fransman maakt zich geen zorgen dat de coureurs van de Scuderia elkaar het leven zuur zullen maken.

“Ik denk het niet, want je hebt een soort wederzijds voordeel in het team en we halen waarschijnlijk meer punten met twee coureurs dan met anderhalf”, zei Vasseur. “Dit is een positieve stap vanuit het oogpunt van prestaties, en een deel van ons resultaat van vandaag komt ook doordat we een goede competitie hebben tussen Carlos en Charles - dat ze elkaar pushen.”

“Zodra er één een stapje terug doet, is de ander er om resultaten te boeken en maakt hij de eerste wakker. Zo is het ook als je kijkt naar het begin van vorig jaar. Ik ben ervan overtuigd dat ik liever twee sterke rijders heb dan maar één. Ik weet zeker dat het potentieel aan punten voor het team met twee goede coureurs veel hoger is dan met anderhalf.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS