Formule 1

Hoe zit het met de belofte van Adrian Newey dat er bij race 7 een 'heel andere' RB20 gaat komen in Imola?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 mei 2024 03:35

Hoewel McLaren in Miami won, zegt Damon Hill dat het tempo van Red Bull niet verdwenen is en dat de RB20 nog sneller zou kunnen zijn in Imola. Presentator van de Beyonde The Grid-podcast Tom Clarkson onthult dat er een 'heel andere' RB20 zal debuteren.

Adrian Newey Red Bull Racing F1


De vorige keer in Miami leed Red Bull zijn tweede nederlaag van het seizoen, en kan misschien zelfs als zijn eerste worden bestempeld. Want in tegenstelling tot Australië, toen Max Verstappen uitviel, versloeg Lando Norris de regerend wereldkampioen na een safety car-herstart.

De Brit racete van de vijfde naar de eerste plaats en haalde de finishvlag met zeven seconden voorsprong op Verstappen. Hill geeft echter toe dat er andere factoren in het spel waren, zoals bandenslijtage in het verkeer en de safety car. Hij gelooft dan ook geen seconde dat Red Bull aan snelheid heeft ingeboet.

"Het is geweldig dat ze (McLaren) vooruitgang hebben geboekt en het tempo was er in Miami”, zei hij in de F1 Nation-podcast. "Het racetempo was er, maar er is een klein voorbehoud, namelijk dat het er dit seizoen op lijkt dat als je in verkeer zit, je enige vorm van verstoring aan je auto hebt en je banden eronder lijken te lijden. Dus vooraan rijden is een grote bonus."

Hill verklaarde dat de safety car ook een 'factor' was in Miami en voegde eraan toe: "De snelheid van de Red Bull is er nog steeds en ik verwacht niet dat die van de ene op de andere dag zal verdwijnen. Er is waarschijnlijk nog meer werk te doen. Als ze genoeg vooruitgang hebben geboekt om net zo snel te zijn als de Red Bull, dan is dat geweldig, maar ze moeten nog steeds Max Verstappen verslaan."

En in Imola heeft McLaren de extra uitdaging om het op te nemen tegen Red Bulls eerste ronde van upgrades. "De dreiging van Red Bull is altijd aanwezig", zegt Tom Clarkson. "Ik weet nog dat Adrian Newey tijdens de eerste race in Bahrein zei dat de Red Bull er vanaf race zeven heel anders zal uitzien. Nou, we zijn nu bij race zeven aanbeland. Dus ze brengen nieuwe onderdelen mee. Wat ze gaan doen? We moeten wachten tot de eerste training op vrijdag om daar achter te komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS