Formule 1

Hoe is de rolverdeling bij Red Bull? Is Max Verstappen kopman? Helmut Marko geeft duidelijkheid: "Max en Pierre krijgen..."

Uitgegeven door Bart • 16 december 2018 08:09 • Print artikel

Max Verstappen en Pierre Gasly zullen in 2019 dezelfde kansen krijgen om te vechten voor podiumplaatsen, overwinningen en de wereldtitel. Dat stelt adviseur Helmut Marko in een groot interview met Motorsport Magazin. Na het vertrek van Daniel Ricciardo werd aangenomen dat Verstappen kopman zou worden en Gasly het moest doen met een ondersteunende rol, maar dat is volgens de Oostenrijk niet aan de orde. "Max en Pierre krijgen gelijke kansen."

Max Verstappen


"Gasly komt binnen als jonkie", zegt Marko. "Het mag duidelijk zijn dat hij zich moet aanpassen aan de regels van Red Bull Racing. Max is meer bekend met het team, maar Gasly is vrij om te racen. Hij zal het in zijn prestaties moeten laten zien, maar ze krijgen gelijkwaardige kansen."

Verstappen eindigde in zeven van de laatste negen races op het podium en Marko hoopt dat hij die vorm mee kan nemen naar 2019. "De tweede seizoenshelft stemt ons uitermate tevreden over de ontwikkeling van het chassis. Duidelijk is dat we het beste chassis op de grid hebben. De betrouwbaarheid van de kant van Red Bull is omhoog gegaan en zelfs van Renault ook. En zeker ook Max, die sinds Paul Ricard geen fout meer heeft gemaakt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS