Formule 1

Max Verstappen doet een onthulling; Adrian Newey weer nauw betrokken bij de nieuwe RB15

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2018 07:11 • Print artikel

Red Bull Racing maakt volgend jaar de overstap naar de aandrijving van Honda. Ondanks dat de Japanse krachtbron in de afgelopen vier jaar geen enkele keer het podium behaalde, heeft Max Verstappen alle vertrouwen over het aankomende seizoen als de combinatie Red Bull-Honda voor het eerst het circuit opgaat.

Max Verstappen F1

“Ik denk dat dit jaar al behoorlijk goed was”, zei Max Verstappen tegenover Simon Lazenby en Nico Rosberg op Sky Sports F1. “Ze hebben veel motoren verbruikt, gewoon omdat ze dat konden, omdat ze ergens achteraan zaten of omdat er iets gebeurde. Ik geef er de voorkeur aan om race te winnen en daarna hem op te blazen in plaats van consistent te langzaam te zijn.”

Ondanks dat McLaren drie jaar aan het rommelen was met de motor, heeft Verstappen vertrouwen in de Japanse aandrijving. “Het ziet er allemaal erg veelbelovend uit, maar ik wil realistisch blijven”, zei de jonge Limburger. “Als eerste moeten we nog steeds een auto bouwen en dan moet de motor ook betrouwbaar en krachtig zijn.”

Verder onthulde Verstappen ook dat Adrian Newey weer betrokken is bij het ontwerp van de Red Bull. “Dat is erg goed”, voegde Verstappen daar aan toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS