Formule 1

Hoe George Russell al lang voor zijn uitvalbeurt in de GP van Groot-Brittannië wist dat het voorbij was

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2024 19:25

Van pole position naar uitvalbeurt: de a href="https://racexpress.nl" target="_blank"> race van George Russell was een uitdaging die eindigde in een teleurstelling toen hij moest opgeven vanwege een probleem met het watersysteem in zijn Mercedes W15.

George Russell

"Tien ronden voor de storing wist ik al dat ik problemen had", zei Russell. "Ik verloor vermogen. Toen was er een probleem met het watersysteem. Geen water naar de motor."

Het is onduidelijk of Mercedes de W15 van Russell aan de kant had kunnen zetten voordat de storing in het watersysteem grote schade aan de motor had veroorzaakt.

Volgens Russell was zowel het racetempo als de strategie indrukwekkend tot die systeemfout. Over zijn poleposition-start zei hij: "Het is altijd moeilijk als je de eerste bent. Ik wist dat het een lange race zou worden en wilde geduldig zijn."

Later zei hij over het moment dat het zo hard begon te regenen dat beide Mercedes-coureurs even van de baan gingen terwijl ze om de leiding streden: "Het was moeilijk, maar ik was niet in de war."

Hij herhaalde nogmaals dat zijn geduld voortkwam uit het feit dat hij 'wist dat de race lang zou duren'. Later maakten Russell en Hamilton een dubbele pitstop, waarbij beide coureurs overstapten op intermediate-banden. Russell zat achteraan in die dubbele stop; toen hij weer uit de pits kwam, had Max Verstappen de twee Mercedes-coureurs uit elkaar gedreven. "Zodra ik weer naar buiten ging, verloor ik vermogen", gaf Russell toe. "Vanaf dat moment wist ik dat de race voorbij was."

Ondanks zijn duidelijke frustraties was Russell tevreden over de prestaties van zowel de auto als zijn team. "We hadden de auto, onder normale droge omstandigheden, om 1-2 te worden", zei Russell over de prestaties van het Mercedes-team. "We zijn terug en we zullen nu vaker voor racezeges vechten. Maar dit is echt een klap - uit een race stappen, laat staan uit je thuis-Grand Prix, terwijl je de auto had om te winnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS