Formule 1

Helmut Marko verwacht gridstraffen voor Max Verstappen: "We kunnen het niet met drie motoren zoals Mercedes en Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 16 december 2018 17:01 • Print artikel

Bij het team van Red Bull is nog veel onduidelijkheid over de overstap naar motorleverancier Honda. Toch stelt adviseur Helmut Marko dat de combinatie Red Bull-Honda wel degelijk voor de wereldtitel kan gaan in het eerste jaar. "Natuurlijk is het moeilijk als je van leverancier wisselt, maar de potentie is zeker aanwezig". stelt de Oostenrijk in een groot interview met Motorsport Magazin.

Max Verstappen


"We hebben ervaring om voor de titel te gaan", gaat Marko verder. "En we hebben ook andere grote veranderingen doorgevoerd. Waarom zou het ons niet kunnen lukken? Als je naar de resultaten van Max Verstappen kijkt en je telt 40 kW bij onze motor op, dan moeten we zeker voor de wereldtitel kunnen gaan."

"Natuurlijk neem je een zeker risico, Honda zal zeer agressief te werk moeten gaan. Maar dat schrikt ons zeker niet af. Ik weet zeker dat we het niet met drie motoren gaan redden zoals Mercedes en Ferrari dat kunnen. Maar Max en Daniel hebben meerdere keren laten zien dat je vanaf P18 of P19 in twee of drie ronden weer vooraan kunt rijden."

Het team van McLaren heeft drie zware jaren met Honda gehad, maar Marko verwacht niet dezelfde problemen als McLaren. "In een normale race liggen met dezelfde motor bijna twee ronden voor op McLaren. Waar ligt het dan aan? Als je kijkt hoe ze vorig jaar in Spa gereden hebben. Meeste vleugel en meeste downforce. In de bochten waren ze de snelsten, maar op het rechte stuk niet. Als we zo zouden rijden, zouden we onze resultaten nooit kunnen halen. Je moet een compromis vinden. Het gaat om de rondetijd en niet om de snelheid in de bochten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS