Formule 1

Haas F1 binnen vijf jaar bij de grote jongens: "out-of-the-box-denkers en rare dromers"

Uitgegeven door Bart • 16 december 2018 13:12 • Print artikel

Romain Grosjean denkt dat de Formule 1 kan profiteren van meer nieuwe, ambitieuze teams als Haas F1. Het Amerikaanse team startte in 2016 in de Formule 1 en maakt ieder jaar stappen omhoog. Dit jaar eindigde het team met Grosjean en Kevin Magnussen op de vijfde plaats bij de constructeurs. "Haas is een van de teams die de F1 groots maakt", stelt de Fransman in zijn column voor The Players' Tribune. "Het team barst van vastberaden doelenstellers, out-of-the-box denkers en zelfs rare dromers."

Romain Grosjean


"Ik mag me gelukkig prijzen dat ik bij dit team zit", stelt Grosjean. "De Formule 1 heeft meer teams als Haas nodig. Ik kan me onze eerste Grand Prix in Australië in 2016 nog goed herinneren. Het was chaotisch. We hadden in het voorseizoen weinig ronden kunnen rijden en hadden nauwelijks bruikbare data over de auto. Op vrijdag regende het en konden we weer weinig ronden rijden. We wisten zelfs niet of de radio werkte."

"Op zaterdag konden we eindelijk naar buiten en werden we aangereden in de pitstraat. We moesten de vloer vervangen en we verloren nog meer tijd. De kwalificatie was een ramp, omdat de F1 het belachelijke afvalsysteem had ingevoerd. Maar op zondag gebeurde iets onwerkelijks. We finishten de race op P6, in de punten. Dat was echt ongelofelijk."

Dit soort verhalen laat volgens Grosjean zien dat nieuwe teams wel degelijk succes kunnen hebben. Ondanks dat de kans niet zo groot lijkt. "Als ik terugkijk op mijn carrière denk ik direct aan die race. Ik hou van dat verhaal en van dat weekend. In de F1 lijken underdogs geen kans te maken, maar het kan dus wel degelijk."

"Ik weet zeker dat Gene Haas niet in de middenmoot wil eindigen in de Formule 1. Daarom kijk ik uit naar onze toekomst, deze winter, de testen en het rijden in de nieuwe auto. Ik geloof in Haas. Binnen vijf jaar willen we bij de grote jongens rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS