Formule 1

Grote Imola-upgrade elimineert ‘angst’ Red Bull voor McLaren - Helmut Marko verwacht veel van updates aan RB20

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2024 12:43

Helmut Marko van Red Bull Racing blijft erbij dat hij zich geen zorgen maakt over een mogelijke titelstrijd met McLaren, ondanks de overwinning in Miami. McLaren werd pas het tweede team dat Red Bull versloeg in de afgelopen achttien maanden toen Lando Norris zegevierde in Miami. Het superieure tempo van de Britse coureur werd geholpen door een safety car halverwege de race, die de strategie van Max Verstappen in de kiem smoorde.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


In een gesprek met de Oostenrijkse publicatie OE24 zei Marko dat Verstappen en Norris misschien erg vriendschappelijk zijn buiten de baan, maar dat de Britse coureur er weleens een zou kunnen worden om bang voor te zijn.

“Max heeft een erg vriendschappelijke relatie met Norris”, zei hij. “Hij neemt hem vaak mee in het vliegtuig en ze spreken altijd af om te simracen. Max lijkt nog wat te kunnen leren van Norris als het op feesten aankomt. Maar nu valt te vrezen dat Lando nog gevaarlijker voor hem wordt op het circuit. Omdat de druk er nu af is.”

Maar het idee dat McLaren kan strijden om het kampioenschap, werd snel de kop ingedrukt door Marko, die zei dat Red Bulls eigen upgradepakket voor Imola zou moeten helpen om ze weer aan de leiding te brengen. “Ik maak me geen zorgen, Norris staat meer dan vijftig punten achter”, zei hij. “Bovendien nemen we een upgrade mee naar Imola, waarvan ik veel verwacht. Maar Miami laat zien dat we ons moeten concentreren op de sportieve kant van de zaak.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS