Formule 1

Geen goed woord over 'verdeel en verover'-stijl van 'dictator' Bernie Ecclestone: "Dat is niet de weg die wij.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 07:25 • Print artikel

De Formule 1 kreeg het afgelopen jaar nieuwe auto’s. Ze werden breder, de banden werden breder en daardoor ging de snelheid enorm omhoog. Toch waren er dit jaar diverse saaie races, zoals de afsluiter in Abu Dhabi, waarin er weinig gebeurde. Het kan de technisch directeur van de Formule 1, Ross Brawn niet bekoren. De voormalig teambaas van onder andere Benetton en Ferrari weet dan ook precies wat zijn wensenlijst is.

Formule 1


“We hebben auto’s gecreëerd die niet tegen elkaar kunnen racen”, zegt Ross Brawn tegen het Australische The Age. “De enige vereiste die we voor 2018 hebben, is dat we auto’s willen zien die sneller, spectaculairder zijn. We willen auto’s met grote krachten in de bochten die de coureurs echt testen, maar we willen ook fantastische mooie auto’s die dat van neus tot staart zijn. Het esthetische is belangrijk, omdat er videospellen met auto’s gemaakt worden die er beter uitzien dan deze die nu op het circuit zijn.”

Het afgelopen jaar daalde het aantal inhaalacties op de baan en om tot een oplossing te komen, lijken de teams onderling, de FIA en Liberty Media soms mijlen ver uit elkaar te liggen. Een oplossing lijkt er mogelijk pas in 2021 te komen, wanneer de regels wijzigen. Dat is de eerste kans voor Ross Brawn om echt zijn stempel te kunnen drukken, in wat hij zelf een ‘volledige reset’ noemt.

“De vorige manier van het ontwikkelen van de sport was ‘verdeel en verover’”, zegt de Brit verwijzend naar de dictatoriale stijl van Bernie Ecclestone. “Dat is niet de weg die we langer opgaan. We zijn er meer op georiënteerd dat iedereen samenwerkt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS