Formule 1

FOTO'S - McLaren racet in Japan met een speciale kleurstelling ontworpen door Japanse kunstenaar MILTZ

Uitgegeven door Peter Vader • 3 april 2024 15:58

De Grand Prix van Japan staat voor de deur. Dat betekent dat sommige teams extra aandacht geven aan de Japanse cultuur als een ode aan het gastland. Dit jaar is McLaren zo’n team dat zijn auto’s in Japan de baan opstuurt met een compleet nieuwe kleurstelling. Het Woking-team kondigde de speciale kleurstelling woensdag aan en toonde deze als eerbetoon aan een Japanse artiest die zorgde voor een gedetailleerde uitwerking op de bolides. “McLaren Racing en het merk Vuse – van hoofdpartner BAT – hebben vandaag een op maat gemaakte kleurstelling onthuld, ontworpen door de Japanse kunstenaar MILTZ voor de Driven by Change-campagne, die terugkeert naar het circuit voor het Formule 1-seizoen 2024”, aldus de officiële persverklaring van het Engelse team.

McLaren GP Japan kleurstelling Japanse kunstenaar MILTZ Foto 1

Japanse cultuur consolideren
Vervolgens komt de Japanse kunstenaar MILTZ aan het woord. “Toen ik freelancekunstenaar werd, had ik nooit gedacht dat een kans als deze mogelijk was: dit is het grootste internationale project dat ik ooit heb gedaan! Terwijl ik mijn profiel als kunstenaar blijf opbouwen, wil ik dat mijn werken de rijke tradities van de Japanse cultuur in stand houden. Van mijn werk met lokale bedrijven in Japan tot het McLaren Formule 1-team. Geweldig! Er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen via kunst en het is erg leuk dat ik deze fantastische kans heb gekregen ter gelegenheid van mijn thuis-Grand Prix."

Driven by Change-campagne
In het persbericht wordt ook de campagne toegelicht die aanleiding gaf tot dit initiatief. “De Driven by Change-campagne, die terugkeert voor zijn vierde F1-seizoen, toont opkomende kunstenaars op het wereldwijde autosportplatform. Dit biedt de mogelijkheid om hun innovatieve kunstwerken aan de wereld te laten zien.”Een mooi initiatief!
Het artwork van MILTZ zal het hele komende raceweekend van de Japanse Grand Prix op Suzuka op de auto’s van McLaren te zien zijn. Lando Norris en Oscar Piastri zullen hulde brengen aan de Japanse artiest en aan de Japanse cultuur. Een mooi initiatief van het team uit Woking!

McLaren GP Japan kleurstelling Japanse kunstenaar MILTZ Foto 2

McLaren GP Japan kleurstelling Japanse kunstenaar MILTZ Foto 3

McLaren GP Japan kleurstelling Japanse kunstenaar MILTZ Foto 4

McLaren GP Japan kleurstelling Japanse kunstenaar MILTZ Foto 5

McLaren GP Japan kleurstelling Japanse kunstenaar MILTZ Foto 6

Foto's en video: McLaren

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS