Formule 1

Formule 1: Mercedes is verwikkeld in 'frontale oorlog' met 'brain drain-verhaalí

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juni 2024 07:01

Technisch directeur James Allison van Mercedes heeft het idee verworpen dat het team de afgelopen tijd last heeft gehad van een 'braindrain'. Hij beweert dat concurrerende F1-fabrikanten dergelijke 'verhalen in de pers hebben geplaatst'.

Mercedes Grand Prix F1


Mercedes heeft sinds het begin van het V6-hybride F1-tijdperk in 2014 een recordaantal van acht opeenvolgende wereldkampioenschappen voor constructeurs gewonnen, maar heeft vanaf de introductie van de ground-effect-regels in 2022 slechts ťťn raceoverwinning geboekt.

De verminderde prestaties van het team op het circuit vielen samen met het verlies van een aantal sleutelfiguren, onder wie Lewis Hamilton, die in februari aankondigde dat hij vanaf 2025 een meerjarig contract met Ferrari heeft.

Allison zei tijdens de podcast Beyond the Grid van F1: "Het loont om te erkennen wat een soort frontale oorlog Formule 1 is en de oorlog om je auto competitief te maken wordt op alle fronten uitgevochten."

"Het is handig voor bepaalde teams die zelf te kampen hebben met braindrain om verhalen in de pers te zetten over het soort tegenslagen waar anderen mee te kampen hebben. Er komen mensen bij, er gaan mensen weg en daar zit een evenwicht in. Als dat er niet was, zou ons team alleen maar kleiner worden."

"We zijn een paar hele goede mensen kwijtgeraakt, we hebben er een paar hele goede mensen bijgekregen. De dingen die je in de pers leest, zijn meestal dingen die andere teams doen om de aandacht van zichzelf af te leiden."

"Ik heb in ons team niet het gevoel gehad dat we lijden onder het grootschalige verlies van talent. Ik heb alleen het voortdurende gevecht gevoeld dat je in deze sport hebt om goede mensen bij je team te krijgen en ze redenen te geven om bij je team te willen zijn. We betalen competitief in de pitstraat en dat is geen probleem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS