Formule 1

Formule 1-experts laten Max Verstappen plek zakken in het voordeel van Hamilton

Uitgegeven door Stefan Kerk • 29 november 2018 15:47

De Formule 1 brengt iedere week een Power Ranking uit, waarin het een toptien maakt van de prestaties van iedere coureur over de laatste drie races.Max Verstappen stond een tijdje bovenaan, maar werd na de GP van Abu Dhabi teruggezet naar P2 door Lewis Hamilton.

In de Power Ranking wordt niet gekeken naar het materiaal. Een overwinning van Verstappen is bijvoorbeeld meer waard dan een overwinning van Hamilton. De ranglijst straalt dus de vorm van de coureurs uit en Verstappens laatste races brengen hem naar de tweede plaats, achter wereldkampioen Hamilton.

Verstappen werd in Abu Dhabi derde, in Brazilië tweede en in Mexico eerste. Dat zou in een Red Bull genoeg moeten zijn voor de eerste plaats, maar de overwinningen in Brazilië en Abu Dhabi gaven Hamilton volgens de experts net dat kleine zetje richting de bovenste positie.

Charles Leclerc maakt het podium af. De Monegask reed zijn Sauber naar de zevende plaats in Mexico, Brazilië en Abu Dhabi en eindigde als dertiende in de WK-stand. De rest van de toptien wordt ingevuld door Ricciardo, Sainz, Räikkönen, Vettel, Vandoorne, Grosjean en Ericsson.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS