Formule 1

F1-paddock is eensgezind: 'De Ferrari-krachtbron is op het moment de sterkste'

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juli 2018 06:37 • Print artikel

In de Formule 1 wordt vaak gesproken over de F1-renstal met de sterkste krachtbron. Het is natuurlijk een van die middelen die de prestaties van het team kan maken of breken. De paddock is het er over eens dat de Ferrari-krachtbron op dit moment wel eens de beste van het veld kan zijn.“Ons chassis is waarschijnlijk de beste van de top drie auto’s, maar we kunnen ze niet voorbij komen. Wij hebben geen reserve vermogen” aldus Horner tegen het Braziliaanse Globo. Zijn Red Bull-collega Dr. Helmut Marko is het met hem eens.

“Je hoeft niet lang te kijken om te zien hoeveel indrukwekkend vermogen zij hebben”, zegt de Oostenrijker. Zelfs Lewis Hamilton denkt dat Ferrari zijn team Mercedes voorbijgegaan is.

“Ze zitten wat dat betreft voor ons, dat is geen vraagteken”, zegt de wereldkampioen, die desondanks de pole pakte voor de GP van Engeland. Ook Sauber F1-teambaas Frederic Vasseur geeft toe dat hij verrast is door het vermogen die ze dit jaar vooral door de Ferrari-krachtbron hebben gekregen. “Het hebben van dezelfde versie van de Ferrari-motor maakt een verschil voor ons”, zegt de teambaas. “We verbeteren ons chassis stap voor stap, maar het is niet te ontkennen dat we hulp hebben van de motor van dit jaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS