Formule 1

Ex-teambaas Ferrari haalt uit: "Maar dit Ferrari is een heel ander Ferrari dan toen ik..."

Uitgegeven door Bart • 5 december 2018 11:06 • Print artikel

Sebastian Vettel werd vooral in het tweede deel van het seizoen op waarde geklopt door Lewis Hamilton. De Duitser en zijn team Ferrari maakten enkele foutjes, waardoor de Brit van Mercedes onbedreigd naar zijn vijfde wereldtitel kon rijden. Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo is hard in zijn analyse over het seizoen 2018.

Lewis Hamilton

"Dit jaar heeft Lewis Hamilton het verschil gemaakt met zijn beste seizoen in de Formule 1", zei de Italiaan op Rai Radio. "Met Hamilton achter het stuur was Ferrari wereldkampioen geworden."

De 71-jarige Di Montezemolo schuift niet alle schuld voor het mislopen van de wereldtitel in de schoenen van de coureur. "Sebastian Vettel had dit jaar een goede kans met een competitieve auto, maar Ferrari is een heel ander Ferrari dan toen ik in 2014 vertrok. En dat geldt voor het personeel, maar ook voor de mentaliteit. Ferrari had dit jaar een goede auto en soms wel een sterkere auto dan Mercedes, maar net dat laatste stukje ontbrak er dit jaar aan."

"Vettel heeft wat fouten gemaakt, maar als je wereldkampioen wilt worden, moet je er alles voor over hebben", zegt Di Montezemolo. "Hij is een topcoureur en zit altijd dicht op het team. In tijden van frustratie moet hij ondersteund worden en misschien nog wel meer met de komst van de sterke jonge coureur in de persoon van Charles Leclerc. Schumacher maakte in het begin ook fouten, maar het is belangrijk dat je binnenskamers hard naar elkaar toe bent en in het openbaar je steun uitspreekt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS