Formule 1

Esteban Ocon op de reservebank, maar: "Onder de indruk van de professionaliteit van het team"

Uitgegeven door Bart • 12 februari 2019 06:08 • Print artikel

Racing Point was in 2017 de best of the rest en was dat zonder alle problemen in 2018 ook geweest, maar de punten van het eerste half jaar gingen verloren door de overname van Lawrence Stroll en consorten. Esteban Ocon droeg bij aan die prestatie, maar moest zijn stoeltje afstaan aan Lance Stroll. Desondanks spreekt de Fransman zich nog altijd zeer positief uit over zijn oude team, waarvan we volgens Ocon veel van mogen verwachten.

Esteban Ocon


"Het is een groot gat, maar Racing Point zal zeker dichter bij de top zitten, dat is zeker", zegt Ocon tegen Autosport.com. "Het probleem was altijd om de juiste middelen te hebben, maar dat is komend seizoen niet aan de orde." Ocon vindt dat Force India tijdens het seizoen 2018 flinke progressie heeft geboekt. Van een 'zeer moeilijk te rijden auto' in pre-season klommen Ocon en Sergio Perez op naar het vierde snelste team in de tweede seizoenshelft. "Vorig jaar was ik onder de indruk van de professionaliteit van het team en hun motivatie. Ze zijn hongerig naar succes en letten totaal niet op de klok. Een voorbeeld: we vlogen terug vanuit Mexico en waren rond 2:00 uur 's nachts in Engeland. De volgende morgen waren we op 8:00 uur al weer bezig in de simulator."

"Iedereen was kapot, ik ook, zeker door de jetlag, maar we waren wel weer aan het werk. Daarom waren we ook zo competitief, zelfs toen we de juiste middelen niet hadden. Met alle middelen beschikbaar zal het een stuk makkelijker voor het team worden."

Racing Point presenteert aanstaande woensdag de bolide voor 2019.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS