Formule 1

Er zijn nog meer veranderingen op komst bij McLaren F1: "Ook personeel van buitenaf binnenhalen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2018 20:11 • Print artikel

McLaren vecht al jaren om terug te komen aan de top van het Formule 1-veld. Met de komst van de Renault-motoren hoopte het team die stap te maken, wat tot op heden nog niet gelukt is. Voorafgaande aan de Grand Prix van Engeland kondigde het team uit Woking een herstructurering van het management aan. Directeur Zak Brown zegt nu dat er nog meer veranderingen op komst zijn.


“De structuur staat bepaalde individuen niet toe op ondernemend genoeg te zijn, als ik wil dat ze zijn”, reageert Brown tegen het Engelse Autosport. “Ik denk dat het ze niet in staat stelt om beslissingen snel genoeg te nemen. Ik denk dat het soms het juiste moment is voor een beslissing door een comité en ik denk dat er ook tijden zijn wanneer de beslissing genomen moet worden door individuen en ik denk dat dit voor ons structureel en organisatorisch het grootste probleem is.”

Volgens Brown is er geen tekort aan talent en middelen binnen het team van McLaren en benadrukt dat het vooral het samenbrengen is voor een productieve en succesvolle uitkomst. “Er is fantastisch talent dat we moeten los maken, die in de huidige omgeving niet tot bloei komt, maar ook personeel van buitenaf binnenhalen die ervaring hebben om een bijdrage te leveren om een snellere organisatie te vormen. Mijn job is om die snelheid uiteindelijk in de organisatie te brengen, richting te geven, het juiste leiderschap op zijn plek te brengen en terug te komen naar waar van iedereen herkent waar McLaren behoort te staan."

Dit seizoen nog een Grand Prix bezoeken? INFO TICKETS voor de Formule 1 in Spa-Francorchamps of op het laatste moment aankomend weekend nog naar de Formule 1 in Hockenheim:

F1-tickets voor de Grand Prix van België 2018 op Spa-Francorchamps

Lastminute naar de Grand Prix van Duitsland. Nu 20 Euro korting met deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS