Formule 1

Einde Formule 1-droom! Team stuurt geschorste coureur de laan uit wegens 'wangedrag en niet nakomen betalingen'

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2018 12:31 • Print artikel

Het Formule 2-team van Trident heeft Santino Ferrucci weggestuurd, nadat hij in Silverstone achter op zijn teamgenoot Arjun Maini klapte en met een telefoon in de hand reed. Ferrucci, Haas F1-junior, was al geschorst voor zijn gedrag en mocht al niet rijden op de Hungaroring en in Spa. Voor het niet dragen van de handschoenen en het in de hand houden van de telefoon tijdens het rijden door de paddock, kreeg de coureur overigens ook nog eens een boete van rond de 75.000 euro. Trident zegt nu dat het gedrag, maar ook problemen met de betalingen, de reden is om de banden met de coureur te verbreken. Saillant detail is dat Ferrucci Formule 2-racedirecteur Bruno Michel vroeg om de slogan ‘Donald Trump – Make America Great Again’ op zijn racewagen te zetten.

Santino Ferrucci

“Gecommuniceerd met Santino Ferrucci en zijn sponsor, een bedrijf wat vertegenwoordigd wordt door meneer Michael Ferrucci, dat het contract met het team beëindigd is”, zo luidt een statement van het Formule 2-team. “De beslissing werd gemotiveerd door de gebeurtenissen, wat nu in het publieke domein bekend is, die plaatsvonden in Silverstone, alsmede vanwege het niet nakomen van de betalingsverplichtingen door de coureur.”

“Sinds het begin van het kampioenschap, heeft de coureur het in gebreke blijven van de betalingen gerechtvaardigd door een falen van zijn sponsor om haar verplichtingen te voldoen. Het lijkt raar, dat ondanks zulke problemen, Santino Ferrucci de middelen had om in de Detroit IndyCar-race te stappen van 1-3 juni, terwijl tegelijkertijd, hij niet zijn overeenkomst met Trident Motorsport nakwam. Trident heeft het mandaat aan haar advocaten om alle procedures in werking te stellen om haar rechten richting de coureur te verhalen.”

Tridient heeft nog een week om een vervanger voor de coureur te vinden, zodat men een coureur tijdens de Hungaroring aan de start heeft. Volgens het Engelse Autosport heeft ook het managementbedrijf van Ferrucci alle banden met hem verbroken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS