Formule 1

Dr. Helmut Marko ziet 'Alpine-probleem' dat kwestie Esteban Ocon 'erg moeilijk' maakt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 juni 2024 06:02

Helmut Marko gelooft dat Alpine een 'probleem' heeft met het feit dat Esteban Ocons botsing met Pierre Gasly niet de eerste was, waardoor een oplossing 'erg moeilijk' is vanuit hun perspectief.

Esteban Ocon Alpine F1


De twee Alpine-coureurs raakten elkaars wielen bij Portier in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco en Ocon vloog de lucht in, waarvoor hij zich na de race verontschuldigde. Gasly kon echter doorrijden en zijn eerste punt van het seizoen scoren.

Red Bull-motorsportadviseur Marko wees op verschillende voorbeelden van wanneer dit in het verleden bij zijn team was gebeurd en hoe ze ermee omgingen, maar Alpines probleem is dat dit niet de eerste keer is dat dit met dezelfde twee coureurs is gebeurd, nadat Ocon en Gasly vorig seizoen in Australië ‘slaags’ raakten.

“We hebben dit bij Red Bull Racing twee keer gehad met teamgenoten die elkaar in de weg liepen, één keer in 2018 met Daniel Ricciardo en Max Verstappen in Baku en één keer met Mark Webber en Sebastian Vettel in 2010 in Turkije”, schreef Marko in een column voor Speedweek over de botsing tussen Ocon en Gasly. “In beide gevallen hebben we beide coureurs naar de thuisbasis geroepen en het openlijk met ze besproken. We hebben ze duidelijk gemaakt dat dergelijke botsingen met teamgenoten simpelweg niet acceptabel zijn.”

Maatregelen zijn in zo'n geval moeilijk uit te voeren, omdat je dan duidelijke opzet moet kunnen bewijzen en dat is niet het geval. “De coureur zegt dan dat hij het ongeluk verkeerd heeft ingeschat, waardoor er geen sprake meer is van opzet. Het probleem met Alpine is echter dat het niet de eerste keer was, en dat maakt het extra moeilijk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS