Formule 1

De bizarre overeenkomsten tussen Carlos Sainz en Fernando Alonso

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 augustus 2018 15:53 • Print artikel

Carlos Sainz treedt bij McLaren in de voetsporen van Fernando Alonso. Het is bekend dat Sainz zijn landgenoot, de tweevoudig wereldkampioen Formule 1, als een groot voorbeeld ziet. Waarschijnlijk is het gewoon toeval, maar beide coureurs bewandelden tot nu toe bijna dezelfde weg door de verschillende teams in de Formule 1.

Carlos Sainz
Zo begon Alonso zijn carrière in 2001 in de Formule 1 bij Minardi. Zijn landgenoot Sainz zette zijn eerste stappen in 2015 in de hoogste klasse van de autosport. Dit deed de Spanjaard naast Max Verstappen bij Toro Rosso, het team uit Faenza ging vroeger als Minardi door het leven.

Na twee jaar maakte Alonso zijn overstap naar Renault, waar de coureur zijn grootste successen in de Formule 1 had. Sainz stapte halverwege zijn derde jaar over naar Renault. Alleen rijdt de jongste van de twee Spanjaarden slechts één volledig jaar voor het Franse team.

Na zijn periode bij Renault, waarin Alonso zijn twee wereldtitels won, maakte hij de overstap naar McLaren. De coureur kende geen gelukkige periode naast Lewis Hamilton bij het team uit Woking. Nu hebben McLaren en Sainz dus aangekondigd dat zij samen volgend jaar in zee gaan.

Als rendementen uit het verleden garanties voor de toekomst bieden, dan zien we Sainz niet meer terug bij Red Bull en keert hij straks dus wel terug naar Renault om vervolgens zijn carrière een verder vervolg bij Ferrari te geven. Uiteindelijk gaat de 23-jarige Spanjaard over vele jaren bij McLaren met pensioen. De toekomst zal leren hoe de F1-carrière van de Sainz echt gaat verlopen...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS