Formule 1

Daniel Ricciardo verwacht niet dat hij of Verstappen de titel wint: "Max en ik halen teveel punten bij elkaar weg"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juli 2018 09:43 • Print artikel

Red Bull won dit jaar net zoveel Grand Prix als Ferrari en Mercedes. Alle drie teams behaalden drie overwinningen. Na de laatste van Max Verstappen lijken beide Red Bull-coureurs op papier weer in de race voor de wereldtitel. Toch denkt Daniel Ricciardo dat de kans klein is dat Verstappen of hijzelf zich aan het einde van het jaar wereldkampioen Formule 1 mogen noemen.“Ik denk dat we dit jaar weer gaan winnen”, zegt de goedlachse Australiër tegen Eirsport. “We hebben de kans om op enkele circuits te winnen, en er komen wat kansen, maar ik denk dat we niet echt elk weekend de snelheid hebben om onszelf te overtuigen dat we er bij zitten. Max en ik halen teveel punten bij elkaar weg.”

“Lewis en Seb behalen daar de winst. Maar we zijn goed genoeg om meer races te winnen. Ik denk dat we wat extra moeten vinden om er op meer banen bij te zitten. Maar we toonden geen signalen van snelheid in Oostenrijk van de vrijdag tot de zaterdag. En zeker Mercedes had haar problemen, maar zelfs als we dachten dat we op de snelheid van de Ferrari zitten had het makkelijk voor ons moeten worden met alles wat we gezien hebben. En dat was niet het geval.”

“Dus het is nog onbekend, wat het mooi maakt. Als we vijfde en zesde in Boedapest worden, zijn we waarschijnlijk behoorlijk pissig.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS