Formule 1

Daniel Ricciardo krijgt potentiële boost van RB nu coureursopties 2025 aan bod komen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juni 2024 11:00

In de aanloop naar het Formule 1-seizoen 2025 komen er steeds minder lege stoeltjes vrij, waardoor de vraag rijst waar RB-coureur Daniel Ricciardo kan terechtkomen. Hij en teamgenoot Yuki Tsunoda waren grote kanshebbers voor het stoeltje van Sergio Pérez bij Red Bull, totdat de Mexicaanse coureur een tweejarige deal tekende.

Daniel Ricciardo RB F1


Visa Cash App RB is een van de laatste afvallers als het gaat om het bepalen van de F1 line-up voor 2025, naast andere teams zoals Haas en Alpine. Dit komt waarschijnlijk deels doordat beide RB-coureurs in aanmerking kwamen voor het Red Bull-stoeltje van Sergio Pérez. Verder heeft RB baas Laurent Mekies exclusief gezegd dat het team geen haast heeft om contracten te tekenen.

Mekies noemde het duo Tsunoda/Ricciardo 'enorm veel geluk' voordat hij verder inging op de kwaliteiten die Ricciardo zo geschikt maken voor RB.

“Daniel in het bijzonder, in de context van de projecten waar het team naartoe moet en het helpen identificeren van de gebreken aan de auto, helpt het enorm om iemand als Daniel te hebben die acht races heeft gewonnen, voor een paar teams heeft gereden en weet welke richting we naartoe moeten”, zei Mekies.

En hoewel Ricciardo misschien moeite had om grip te krijgen op de auto van 2024, prees Mekies het vermogen van de Australiër om hard te werken voor prestaties zonder 'emotioneel' te worden over een gebrek aan vooruitgang. Dat zijn allemaal ideale kwaliteiten voor een coureur in een team als RB - een team dat nuchtere feedback en een sterke toewijding om veranderingen door te voeren kan gebruiken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS