Formule 1

Christian Horner reageert op Max Verstappens Red Bull 'deed veel fout' claim

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juli 2024 05:02

Christian Horner heeft relativerend gereageerd op de bewering van Max Verstappen dat Red Bull 'veel fout heeft gedaan' in de Grand Prix van Oostenrijk.

Christian Horner Red Bull Racing F1

Verstappen legde in zijn mediasessie na de race uit dat de pitstops van Red Bull een 'ramp' waren, wat betekende dat hij 'vrije rondetijd opgaf' om Lando Norris terug te laten keren in de jacht op zondag, maar daarmee kwam ook het extra risico op contact - wat ook gebeurde toen het tweetal vocht om de leiding.

Verstappen en Norris kwamen een handvol ronden voor het einde met elkaar in botsing. Beide auto's liepen lekke banden en moesten terug kruipen naar de pitstraat, terwijl George Russell naar de onwaarschijnlijke overwinning stormde. Norris moest opgeven, terwijl Verstappen weer op de baan kon komen om als vijfde te finishen, maar de drievoudig wereldkampioen gelooft dat een zeldzame langzame tweede stop van Red Bull de reden is waarom Norris weer terug in de wedstrijd kwam.

"Van onze kant moeten we naar de hele race kijken, want we deden veel dingen verkeerd", zei Verstappen na de race. "We hadden twee hele slechte pitstops die ons in principe terugzetten, en daarom vochten we tot het einde omdat we een hele gezonde voorsprong hadden. We hadden zeker een andere race kunnen hebben als we de race een stuk beter hadden uitgevoerd, dus er zijn zeker een paar dingen om naar te kijken en beter te doen voor volgende week."

Na afloop probeerde Red Bull-teambaas Horner de mening van de drievoudig wereldkampioen F1 te relativeren - en hij realiseerde zich tevens dat het weekend geen totaal verlies was.

"We gingen de race in op medium-hard-hard en we stopten voor de tweede stop later dan gepland om Norris te dekken. Hoewel we sneller waren dan Norris, is het logisch om dat te doen, want als je pech hebt met een safety car, verlies je je baanpositie. Daarom is het soms tactisch gezien verstandig om dat te doen. Waarschijnlijk waren we beter af geweest met een nieuwe medium in plaats van de nieuwe harde, maar weet je, achteraf is het altijd makkelijker om iets te beoordelen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS