Formule 1

Carlos Sainz naar Audi? De laan uitgestuurde F1-teambaas weet het zo net nog niet

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 mei 2024 10:23

Audi wil Carlos Sainz binnenhalen om hun eerste line-up van Formule 1-coureurs te completeren, maar voormalig Haas-teambaas Günther Steiner denkt dat het zal moeten wachten tot Red Bull en Mercedes al dan niet actie hebben ondernomen.

Carlos Sainz Ferrari F1


De ene helft van de Audi-line-up is al compleet met Nico Hülkenberg die overkomt van Haas F1, maar als Sainz de line-up moet completeren, dan denkt Steiner niet dat een dergelijke beslissing zal worden genomen voordat Red Bull en Mercedes hun line-ups voor 2025 hebben vastgesteld.

Hamiltons vertrek bij Mercedes betekent dat er een gegarandeerde vacature is bij het Duitse team, terwijl Red Bull erover twijfelt het contract van Sergio Pérez te verlengen.

In zijn column voor de Formule 1-website schreef Steiner: “Eén van de grote spelers op de rijdersmarkt op dit moment is Carlos Sainz, die geen stoeltje heeft voor volgend jaar na het verlies van Lewis. Zodra Red Bull en Mercedes beslissen wat ze met hun beschikbare stoeltjes willen doen, zou Carlos in beeld kunnen komen."

"Carlos weet dat hij een optie heeft bij Sauber, dat in 2026 Audi wordt. Het wil hem graag aan boord hebben. Maar ik denk niet dat Carlos haast heeft om een contract te tekenen totdat hij zeker weet dat de deuren naar de grote teams gesloten zijn. Hij heeft dit jaar een race gewonnen en is in topvorm, dus je kunt begrijpen waarom hij het liefst wil dat zijn volgende project hem de kans geeft om dat te blijven doen."

"Het stoeltje dat iedereen echt zal willen is dat van Red Bull - maar het team heeft geen haast om een beslissing te nemen omdat Checo het geweldig doet. Mercedes heeft ook geen haast. Carlos zal dus moeten wachten. Uiteindelijk zal hij niet zonder een goed stoeltje komen te zitten. Het is alleen de vraag hoe goed dat stoeltje is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS