Formule 1

'Angstige' George Russell stelt vraag over kostenplafond F1 in verband met voorspelling Red Bull - Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2024 18:04

Uit angst voor nog eens achttien maanden dominantie van Red Bull met af en toe een oprisping van een rivaliserend team, heeft George Russell zich afgevraagd of de F1 'agressiever' moet zijn met de kostenplafonds.

George Russel Mercedes Grand Prix F1


Van de introductie van een budgetplafond tot het opstellen van regels voor aerodynamische tests, de Formule 1 heeft in 2021 stappen ondernomen om het speelveld zoveel mogelijk gelijk te trekken.

Russell vraagt zich af of dit genoeg is, aangezien er weinig tekenen zijn dat iemand de dominantie van Red Bull met Max Verstappen in gevaar brengt, ondanks het feit dat het team uit Milton Keynes gehandicapt wordt door het systeem (minder windtunneltijd vanwege de titelwinst, afgelopen seizoen).

“De veranderingen die we zien in de reglementen met de kostenlimiet, met de windtunneltijd, het zal het veld dichter bij elkaar brengen, maar moet het niet agressiever”, zei russell. “Ik weet het niet, want op dit moment is er ook niemand die Red Bull inhaalt onder het huidige kostenplafond. We moeten ons gewoon op onszelf richten en ons werk zo goed mogelijk blijven doen.”

“We moeten proberen om onszelf verder omhoog te stuwen, maar we moeten ook realistisch zijn dat Red Bull ver voor ligt op iedereen en dat het misschien pas in 2026 een echte titeluitdager heeft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS