Formule 1

Alpine CEO Rossi haalt uit naar eigen team: "We leverden prutswerk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 mei 2023 14:06

Het team van Alpine heeft een ronduit belabberde seizoenstart achter de rug. Het Franse team had aan het begin van het seizoen goede hoop om het de topteams moeilijk te maken, maar de achterstand is groot. Dit zorgt voor veel frustratie bij de CEO van Alpine, Laurent Rossi. Hij haalt hard uit naar het team.

null

Alhoewel het team in Miami met beide auto’s de punten in reed, ging het de races daarvoor een stuk minder. Esteban Ocon en Pierre Gasly scoorden tot op heden slechts veertien punten. Het team staat op de zesde positie in het constructeurskampioenschap en heeft een gigantisch gat naar de kop van het veld.

Rossi spreekt zich bij het Franse Canal+ uit over de tegenvallende prestaties van het team: "Ik zie tegenvallende resultaten, maar ook een gebrek aan nauwkeurigheid in de uitvoering. Er is ook een soort gedachtegang die niet overeen komt met wat er in het verleden gebeurde bij dit team. Ik vond de eerste Grands Prix niet leuk omdat, sorry dat ik het zeg, we prutswerk leverden. Dat heeft geleid tot een resultaat dat eigenlijk best slecht is."

"De race in Baku leek teveel op de race in Bahrein, dat is onacceptabel. We mogen fouten maken, dat is een basisprincipe, maar we moeten er wel van leren. We maken dezelfde fouten twee keer. Het betekent dat we nergens van hebben geleerd en dat we geen verantwoordelijkheid nemen, dat is dat wat onacceptabel is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS