Autosport BE • Autosport BE Diversen

Xavier Maassen op zoek naar tweede winst in 24 Hours of Zolder: "Een race die me nauw aan het hart ligt"

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 24 augustus 2023 16:01

Xavier Maassen stond in 2011 al op het hoogste schavotje van de 24 Hours of Zolder en tijdens de 45ste editie op 26 en 27 augustus, wil de man uit de regio dat resultaat evenaren. Om dat resultaat na te streven, start Maassen met een gloednieuwe Porsche 911 GT3 Cup van het Limburgse Q1 Trackracing. Hij deelt die auto met de Belgen Jan Lauryssen en John De Wilde en de jonge Nederlandse belofte Dirk Schouten.

Xavier Maassen op zoek naar tweede winst in 24 Hours of Zolder

“De 24 Hours of Zolder is een race die me nauw aan het hart ligt”, aldus Xavier Maassen, die uiteraard niet ver van het circuit woont. “Ik heb de race inderdaad al op mijn naam staan, destijds met de Audi R8 LMS van het Belgische topteam WRT. Ondertussen heb ik heel wat jaren in de Porsche Carrera Cup Benelux geracet, met onder meer twee titels, en ook de winst in de 24 uur Nurburgring in de Cup-klasse in 2018 gepakt. Dit jaar heb ik de beslissing genomen om weer vol te focussen op die langere wedstrijden. Zolder is zeker geen makkelijkere race, maar sterke teams die op nationaal niveau acteren, kunnen hier winnen. En dat is wat ik hier effectief wil doen.”

Alle puzzelstukken samen
In die jacht op een tweede overwinning zocht Xavier Maassen naar de beste uitgangspositie en die vond hij bij Q1 Trackracing, het team dat vorig jaar als tweede over de meet kwam.

“Een van de sleutelfiguren van Q1Trackracing is Nicolas Vandierendonck, met wie ik nog in hetzelfde team aan de Porsche Carrera Cup Benelux deelgenomen heb. We hebben al snel alle puzzelstukken samengelegd en die bleken meteen naadloos in elkaar te passen. Q1Trackracing heeft ondertussen een mooi palmares in binnen- en buitenland behaald, met onder meer titels in de GT Cup Open, naast inderdaad de tweede plaats met Porsche in de 24 Hours of Zolder vorig seizoen. Het viertal waar we mee aan de slag gaan, is ook zeer evenwichtig en snel. Jan Lauryssen liet al zien in de Porsche Carrera Cup Benelux wat hij kan en hij won, solo overigens, de laatste 3-uursrace van het Belcar Endurance Championship op Spa-Francorchamps. John De Wilde is een zeer betrouwbare routinier die een voorliefde voor Porsche heeft, en op wie we zeker kunnen rekenen. Tot slot is er onze jonge wolf, Dirk Schouten, die de perfecte mindset voor deze race heeft. Laat ons zeggen dat de keuze voor de Porsche en dit team eigenlijk voordehand liggend was. Onze ambitie is vechten voor de zege, al beseffen we erg goed dat de concurrentie dit jaar erg sterk zal zijn.”

Xavier Maassen op zoek naar tweede winst in 24 Hours of Zolder


De Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup komt in de klasse GTA uit, met als concurrentie negen andere Porsche 911, maar ook andere indrukwekkende wagens.

De 24 Hours of Zolder start op woensdag 23 augustus met een parade van het circuit naar het centrum van Heusden-Zolder (15u30), terwijl alle trainingen en kwalificaties op donderdag 24 augustus verreden worden. De strijd om de beste startplaatsen start om 19u00 met de Superpole. Donderdag is de toegang tot het circuit overigens gratis. Op zaterdag 26 augustus start de race met een veertigtal wagens om 16u00.

Xavier wordt ondersteund door: Adaptive, Appart, Baat, Demo Productions, ERA Racing School, Erik Stevens Catering, Gilde BT, Kasteel Pietersheim, PGZ, Ponthus, Rob Felix Glas en de partners van Make-A-Wish.

Xavier Maassen op zoek naar tweede winst in 24 Hours of Zolder 2023

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS