Autosport BE • Autosport BE Diversen

Vincent Vosse van Team WRT: "Laten we analyseren waar we het verloren hebben"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 20 februari 2024 10:22

Team WRT was een van de kanshebbers op de zege in de Bathurst 12Hour. Ondanks dat Sheldon van der Linde een sterke poleposition veiligstelde voor auto #32, bleek de Bathurst 12-uursrace een grote uitdaging voor Team WRT. De race begon veelbelovend met de BMW M4 GT3 met startnummer 32 aan de leiding in het eerste deel van de race en de nummer 46 BMW ook in de top regionen. In het eerste derde deel van de race streden beide BMW's in de top vijf. Een ongelukkig incident met een gelapte auto leidde er echter toe dat Charles Weerts met zijn nummer 32 BMW in het vijfde uur moest opgeven. De nummer 46 BMW M4 GT3 van Team WRT met achter het stuur Raffaele Marciello, Maxime Martin en Valentino Rossi vocht de hele race hard en streed tot de allerlaatste minuten van de race om een podiumplaats, maar Rossi en zijn kompanen moesten na een aantal mooie gevechten genoegen nemen met de vijfde plaats op iets meer dan vijf seconde van de winnaars.

Vincent Vosse teambaas Team WRT


Vincent Vosse, teambaas Team WRT: "We begonnen met een poleposition en dat was goed. De rest is natuurlijk moeilijk te slikken. We hebben een paar fouten gemaakt, net als de anderen, maar we hadden twee sterke auto's en twee sterke line-ups."

"Vijfde worden is dus niet waar we op gehoopt hadden, zeker niet als je ziet dat we in de laatste 10 minuten van de race nog vochten voor P2. Laten we analyseren waar we het verloren hebben. We zeggen meestal dat Bathurst geen race is die je wint, maar een race die je verliest en dat is precies wat er gebeurde."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS