Autosport BE • Autosport BE Diversen

New Race Festival opent het internationale raceseizoen 2024 met een weekend vol schitterende autosportactie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 mei 2024 09:00

Het autosportseizoen 2024 is ondertussen op kruissnelheid aan het komen en dus is het tijd voor het New Race Festival. Hoewel het niet de eerste autosportcompetitie van het seizoen op Circuit Zolder is, opent het New Race Festival traditioneel wel ieder jaar het grote autosportjaar op Limburgse bodem. Ook in 2024 is dat niet anders, met een schitterend programma, zowel op als naast de piste. De TCR Europe Touring Car Series en het Belcar Endurance Championship staan uiteraard bovenaan op de affiche, maar dat is zeker niet het enige wat er op 18 en 19 mei op Circuit Zolder te beleven valt.

New Race Festival opent het internationale raceseizoen 2024 met een weekend vol schitterende autosportactie


“We zijn erg blij om met het New Race Festival het internationale raceseizoen weer te mogen en kunnen inluiden”, vertelt Algemeen Directeur Harry Steegmans. “Het is een traditie die al in de jaren ’80 van vorige eeuw bestond en ook dit seizoen kunnen we de bezoekers, waaronder meer en meer gezinnen, weer op een weekend heerlijke autosport trakteren. Met vijf raceseries, een mix van sprint en uithouding, veel volle startvelden en heel wat animatie naast de piste, is er geen enkele reden om niet naar hartje Limburg af te zakken.”

De internationale trekpleister van het weekend is zonder meer de TCR Europe Touring Car Series, de belangrijkste Europese competitie voor toerwagens, met onder meer het Belgische kampioenenteam Comtoyou Racing dat een spectaculaire Audi RS3 KLMS voor de Italiaan Nicola Baldan inzet en onze landgenoot Giovanni Scamardi in een Cupra Leon VZ van SP Compétition. Op het menu staan twee sprintraces van een half uur, met Lynk & Co, Honda, Audi en Cupra die de degens kruisen. De Argentijn Franco Girolami voert het Europese kampioenschap na één meeting aan, onze landgenoot Scamardi is negende in de tussenstand.

Uithouding, maar ook sprint!
Tegenover dat sprintgeweld staat natuurlijk de opener van het Belgische uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship. 125 minuten lang maken Porsche, Audi, Lamborghini en BMW op zondag uit wie de eerste winst van het seizoen mee naar huis mag nemen, terwijl Mazda, BMW en Cupra de strijd der toerwagens uitvechten. Als we over overvolle startvelden spreken, dan mogen de fans ook rekenen op de Belcar Historic Cup en de Belcar Skylimit Sprint Cup. 50 auto’s of meer zijn geen uitzondering en het spektakel op het asfalt is dan ook schitterend. In het eerste geval gaat het over de racende gloriën uit een ver en minder ver verleden, terwijl de Belcar Skylimit Sprint Cup het met hedendaagse toerwagens en kleine GT-auto’s doet. Beide kampioenschappen werken twee races van 30 minuten op zondag af!

Last nut not least zijn er niet minder dan vier wedstrijden van twintig minuten van de Trophée Mitjet L2. Kleine spurtbommetjes die voor iedere meter vechten, het zal spannen tot op de meet!

Animatie voor jong en oud
Uiteraard is Circuit Zolder er voor jong en oud en de jongsten onder ons kunnen tijdens het New Race Festival heel het weekend hun hart ophalen. Zo is er traditiegetrouw de Kids Village, gratis voor kinderen tot en met 12 jaar en die Kids Village vinden de kinderen in Paddockzone 3. Op het programma staan onder meer een obstakelbaan van twintig meter, een workshop met fluohesjes en deurhangers, een ballonanimatie, grime en een kleuterdorp met loopfietsjes, springdiertjes, springballen…

Voor de iets oudere kinderen, maar ook voor snelle papa’s en mama’s is er de gratis Sim Racing in de paddockzone 3. Ondertussen volgt u zonder zorgen de actie op het circuit via de grote LED-schermen met live captatie van de trainingen en races in de Thierry Boutsen-chicane en aan het cateringeiland. Bovendien is er op zaterdag de groepsfoto van alle deelnemende wagens van het Belcar Endurance Championship aan start/finish om 17u30.

Noteren we nog dat er uiteraard mogelijkheid tot camping is en dat de Otobar met Bevers & Bevers Catering een nieuwe uitbater heeft gekregen.

Info & tickets: New Race Festival

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS